Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa serowa

Czas 30 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki rosołu
pół szklanki mleka
2 serki topione gouda (kostka)
pół szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz
grzanki z jednej bułki lub groszek ptysiowy
łyżka masła (do zrumienienia grzanek)

Zupa serowa - sposób wykonania:

Pyszna pikantna i bardzo gęsta zupa serowa.
Bulion gotujemy z mlekiem dodajemy serki topione i mieszamy aż się rozpuści. Gdy zupa zrobi się gęsta i zawiesista, przyprawiamy ją. Następnie zestawimy ją i dodajemy wino, mieszamy. Zupę podajemy w miseczkach, posypaną grzankami zrumienionymi na maśle lub groszkiem ptysiowym, możemy też posypać ją zieleniną :)


Prześlij przepis

mewa80 | 16-09-10 | Czytano: 60287 razy | komentarzy [1]
Zupa serowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa serowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa serowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2012-02-29 12:57

wyszła przepyszna...co prawda dodałam trzy serki a nie dwa. ale jest rewelacyjna!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje