Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa serowa
Czas 30 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 szklanki rosołu
pół szklanki mleka
2 serki topione gouda (kostka)
pół szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz
grzanki z jednej bułki lub groszek ptysiowy
łyżka masła (do zrumienienia grzanek)
Zupa serowa - sposób wykonania:
Pyszna pikantna i bardzo gęsta zupa serowa.
Bulion gotujemy z mlekiem dodajemy serki topione i mieszamy aż się rozpuści. Gdy zupa zrobi się gęsta i zawiesista, przyprawiamy ją. Następnie zestawimy ją i dodajemy wino, mieszamy. Zupę podajemy w miseczkach, posypaną grzankami zrumienionymi na maśle lub groszkiem ptysiowym, możemy też posypać ją zieleniną :)
Prześlij przepis mewa80 | 16-09-10 | Czytano: 60078 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa serowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują