Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa szczawiowa
Czas 30 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, niewielki kawałek selera)
6 ziemniaków
1 słoik przecieru szczawiowego lub spory pęczek świeżego szczawiu drobno posiekanego (bez ogonków)
śmietana 18%
4 jajka
2 kostki rosołowe
Zupa szczawiowa - sposób wykonania:
Do gotującej wody wrzucamy startą włoszczyznę,później ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą już miękkie wrzucamy słoik szczawiu a następnie kostki rosołowe. Jak chwile się pogotuję zaprawiamy zupę śmietaną i doprawiamy jeszcze do smaku solą. Na koniec dodajemy jajka ugotowane na twardo i pokrojone na 4 części.
Prześlij przepis | 10-12-10 | Czytano: 78116 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa szczawiowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują