Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa szczawiowa

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

włoszczyzna (marchewka, pietruszka, niewielki kawałek selera)
6 ziemniaków
1 słoik przecieru szczawiowego lub spory pęczek świeżego szczawiu drobno posiekanego (bez ogonków)
śmietana 18%
4 jajka
2 kostki rosołowe

Zupa szczawiowa - sposób wykonania:

Do gotującej wody wrzucamy startą włoszczyznę,później ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą już miękkie wrzucamy słoik szczawiu a następnie kostki rosołowe. Jak chwile się pogotuję zaprawiamy zupę śmietaną i doprawiamy jeszcze do smaku solą. Na koniec dodajemy jajka ugotowane na twardo i pokrojone na 4 części.


Poleć przepis znajomemu

asiaa | 10-12-10 | Czytano: 77073 razy | komentarzy [0]
Zupa szczawiowa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje