Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa ze świeżych grzybów leśnych

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 szklanka posiekanych świeżych grzybów leśnych (same kapelusze)
1 cebula
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka śmietany
sól, pieprz,
pół szklanki mleka

Zupa ze świeżych grzybów leśnych - sposób wykonania:

Cebulę obieramy kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy grzyby i smażymy kilka minut dokładnie mieszając.
Następnie wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy aż grzyby będą miękkie, przyprawiamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku, dodajemy do grzybów i chwilkę gotujemy - około 3 minut.
Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i ewentualnie doprawiamy.
Najlepiej smakuje podana z makaronem.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 19-09-10 | Czytano: 8038 razy | komentarzy [0]
Zupa ze świeżych grzybów leśnych komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz