Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa ze świeżych grzybów leśnych
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 szklanka posiekanych świeżych grzybów leśnych (same kapelusze)
1 cebula
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka śmietany
sól, pieprz,
pół szklanki mleka
Zupa ze świeżych grzybów leśnych - sposób wykonania:
Cebulę obieramy kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy grzyby i smażymy kilka minut dokładnie mieszając.
Następnie wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy aż grzyby będą miękkie, przyprawiamy. Mąkę rozprowadzamy w mleku, dodajemy do grzybów i chwilkę gotujemy - około 3 minut.
Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i ewentualnie doprawiamy.
Najlepiej smakuje podana z makaronem.
Prześlij przepis mewa80 | 19-09-10 | Czytano: 9055 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa ze świeżych grzybów leśnych prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują