Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności






Przepisy: Potrawy z mięsa - Dziczyzna


Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Dziczyzna

Mięso należy dokładnie umyć i osączyć z wody, odfiletować.
Odfiletowane mięso włożyć do emaliowanego lub szklanego naczynia (mo...
Pieczony udziec sarny Sprawdzony przepis Pieczony udziec sarny

Pieczony udziec sarny

| Czytano 45412 | komentarz [0]
Mięso umyj, osusz, wyluzować i pokroić w kawałki, lekko rozbić, przyprawić. Smalec rozgrzać, kawałki zrumienić na silnym ogniu, ...
Schab z dzika Sprawdzony przepis Schab z dzika

Schab z dzika

| Czytano 33038 | komentarz [1]
Dziczyznę myjemy i osuszamy - nacieramy przygotowaną marynatą powstałą z rozmieszania przypraw w odrobinie oleju, nie należy żał...
Mięso z dzika duszone w winie Sprawdzony przepis Mięso z dzika duszone w winie

Mięso z dzika duszone w winie

| Czytano 27003 | komentarz [0]
W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso.
Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut ...
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym Sprawdzony przepis Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym
Dziczyzna jest mięsem dość chudym dlatego w szaszłykach zdecydowanie potrzebuje towarzystwa tłustszego, inaczej będzie sucha.
D...
Szaszłyki z dzika Sprawdzony przepis Szaszłyki z dzika

Szaszłyki z dzika

| Czytano 20748 | komentarz [0]
Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na niewielkie kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem oraz tymiankiem. Zalewamy je sherry i o...
Szaszłyki z królika Sprawdzony przepis Szaszłyki z królika

Szaszłyki z królika

| Czytano 11217 | komentarz [0]