Przepisy: Dania główne


Strona główna >> Dania główne

Udka myjemy osuszamy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpor...
Udka pieczone w zalewie Sprawdzony przepisUdka pieczone w zalewie

Udka pieczone w zalewie

| Czytano 7596 | komentarz do przepisu [0]
Łososia i ogórki drobno pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i także pokroić drobniutko.
Kilka maślaków odłożyć do dekoracji, resz...
Tatar z łososia z marynowanymi grzybami Sprawdzony przepisTatar z łososia z marynowanymi grzybami
Idealna na upalne dni, lekka i smaczna terrina z ogórków szklarniowych :)
Ogórki obieramy i drobno kroimy, dodajemy twaróg, gęs...
Terrina z ogórków Sprawdzony przepisTerrina z ogórków

Terrina z ogórków

| Czytano 7509 | komentarz do przepisu [0]
Halibut po myśliwsku to proste w przyrządzeniu i smaczne danie. Kapustę należy oczyścić, wypłukać i wyciąć głąb. Następnie włoży...
Halibut po myśliwsku Sprawdzony przepisHalibut po myśliwsku

Halibut po myśliwsku

| Czytano 7460 | komentarz do przepisu [0]
Buraczki myjemy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę lub słupki, liście botwiny myjemy i siekamy, wrzucamy do garnka, przykrywamy...
Chłodnik tradycyjny Sprawdzony przepisChłodnik tradycyjny

Chłodnik tradycyjny

| Czytano 7383 | komentarz do przepisu [0]
Pstrąga oprószamy przyprawami kolejno mąką. Kładziemy na rozgrzane masło. Smażymy na złocisty kolor. Pod koniec smażenia dodajem...
Pstrąg w migdałach Sprawdzony przepisPstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

| Czytano 7327 | komentarz do przepisu [0]
Niezwykle proste danie z dość popularnych udek kurczaka :), panierka sezamowa jest bardzo smakowita i godna polecenia.
Udka myj...
Kurczak z sezamem Sprawdzony przepisKurczak z sezamem

Kurczak z sezamem

| Czytano 7302 | komentarz do przepisu [0]
Bagietki pokroić na kromeczki. Wcześniej rozciśnięte ząbki czosnku połączyć z masłem i koprem lub pietruszką. Posmaruj kromki ba...
Czosnkowa bagietka Sprawdzony przepisCzosnkowa bagietka

Czosnkowa bagietka

| Czytano 7160 | komentarz do przepisu [0]
Chłodnik z botwinki: botwinkę myjemy, kroimy, zalewamy gorącą wodą z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego, gotujemy aż będzie mi...
Chłodnik z botwinki Sprawdzony przepisChłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

| Czytano 7148 | komentarz do przepisu [1]
Przesianą mąkę należy utrzeć z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Kolejno wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej...
Belgijskie naleśniki z konfiturą Sprawdzony przepisBelgijskie naleśniki z konfiturą
Jajka drobno posiekać, rzodkiewki umyć dokładnie i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, wszystko połączyć ze śmietaną (lub śmiet...
Pasta z jajek i rzodkiewek Sprawdzony przepisPasta z jajek i rzodkiewek

Pasta z jajek i rzodkiewek

| Czytano 7067 | komentarz do przepisu [0]
Farsz z gęsiny:
Mięso z gęsi gotujemy, przysmażamy cebulkę, następnie dodajemy cebulę do mięsa, mielimy i przyprawiamy majerank...
Pierogi z gęsi Sprawdzony przepisPierogi z gęsi

Pierogi z gęsi

| Czytano 6965 | komentarz do przepisu [0]