Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Belgijskie naleśniki z konfiturą
Składniki:
2 jajka
2 szklanki mleka
25 dag mąki
5 dag masła
pół torebki cukru waniliowego
1 kieliszek koniaku lub innego aromatycznego alkoholu
tłuszcz do smarowania patelni
konfitura morelowa i mielone migdały
Belgijskie naleśniki z konfiturą - sposób wykonania:
Przesianą mąkę należy utrzeć z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Kolejno wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Następnie z powstałego ciasta
smażymy cieniutkie naleśniki na rozgrzej patelni, posmarowanej tłuszczem.
Gotowe naleśniki zwijamy w rulony, podajemy z konfiturą morelową i płatkami migdałowymi.
Prześlij przepis Kamiś | 01-06-08 | Czytano: 8140 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie naleśniki z konfiturą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują