Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Belgijskie naleśniki z konfiturą

Składniki:

2 jajka
2 szklanki mleka
25 dag mąki
5 dag masła
pół torebki cukru waniliowego
1 kieliszek koniaku lub innego aromatycznego alkoholu
tłuszcz do smarowania patelni
konfitura morelowa i mielone migdały

Belgijskie naleśniki z konfiturą - sposób wykonania:

Przesianą mąkę należy utrzeć z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Kolejno wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Następnie z powstałego ciasta
smażymy cieniutkie naleśniki na rozgrzej patelni, posmarowanej tłuszczem.
Gotowe naleśniki zwijamy w rulony, podajemy z konfiturą morelową i płatkami migdałowymi.


Prześlij przepis

Kamiś | 01-06-08 | Czytano: 8140 razy | komentarzy [0]
Belgijskie naleśniki z konfiturą komentarz



Opinie i komentarze na temat Belgijskie naleśniki z konfiturą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie naleśniki z konfiturą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje