Przepisy: Potrawy z mięsa - Pasztety


Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Pasztety

Gotujemy mięso - gdy będzie już prawie półmiękkie do mięsa wrzucamy jarzyny - np. 2 marchewki i po kawałku selera i pietruszki.
...
Domowy pasztet Sprawdzony przepisDomowy pasztet

Domowy pasztet

| Czytano 58944 | komentarz do przepisu [1]
Seler obrać, pokroić. Ścieramy na oczkach warzywnych, ścieramy też cebulę. Całość przekładamy do garnka. Dodajemy też resztę skł...
Pasztet z selera Sprawdzony przepisPasztet z selera

Pasztet z selera

| Czytano 56452 | komentarz do przepisu [4]
Z porcji rosołowych ugotować rosół (listek,ziele,marchewka,cebulka,sól).
Ugotowane porcje wyjąć,ostudzić i obrać dokładnie z mi...
Domowy Pasztet  Agaty Sprawdzony przepisDomowy Pasztet Agaty

Domowy Pasztet Agaty

| Czytano 35633 | komentarz do przepisu [0]
Pyszna pieczeń z boczku, smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, np z chrzanem.
Boczek lekko rozbijamy, posypujemy solą i ma...
Rolada z boczku Sprawdzony przepisRolada z boczku

Rolada z boczku

| Czytano 31792 | komentarz do przepisu [0]
Boczek lub słoninkę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy w rondlu. Kiedy wytopi się trochę tłuszczu wrzucamy mięso i rumienimy. Dod...
Pasztet Sprawdzony przepisPasztet

Pasztet

| Czytano 30885 | komentarz do przepisu [0]
Królika i golonkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy warzywa, grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie oraz sól ...
Pasztet z królika Sprawdzony przepisPasztet z królika

Pasztet z królika

| Czytano 30252 | komentarz do przepisu [0]
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Mięso i boczek umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą i piec...
Pasztet cielęcy po alzacku Sprawdzony przepisPasztet cielęcy po alzacku

Pasztet cielęcy po alzacku

| Czytano 22051 | komentarz do przepisu [0]