Przepisy: Potrawy z mięsa - Wędliny


Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Przepis na swojską kiełbasę jest od lat stosowany w moim domu. Kiełbasa domowa jest naprawdę dobra, lepszej w życiu nie jadłem. ...
Swojska kiełbasa Sprawdzony przepisSwojska kiełbasa

Swojska kiełbasa

| Czytano 443301 | komentarz do przepisu [11]
Zalewę - marynatę do mięsa wędzonego przygotowujemy w proporcji 1/10 soli z wodą, tak aby na 1 kg surowego mięsa przypadał 1 lit...
Marynata - zalewa do mięsa Sprawdzony przepisMarynata - zalewa do mięsa

Marynata - zalewa do mięsa

| Czytano 291663 | komentarz do przepisu [7]
Pyszna szyneczka, świetnie spisuje się jako wędlina na kanapki, w ten sposób możemy przygotować zarówno boczek, jak i karkówkę.
...
Szynka pieczona Sprawdzony przepisSzynka pieczona

Szynka pieczona

| Czytano 74353 | komentarz do przepisu [1]
Płat boczku musimy zabejcować dzień wcześniej przed pieczeniem, wówczas dokładnie wchłonie przyprawy i uzyska pożądany ziołowy a...
Boczek pieczony w ziołach Sprawdzony przepisBoczek pieczony w ziołach

Boczek pieczony w ziołach

| Czytano 60628 | komentarz do przepisu [0]
Schab pieczony z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, c...
Rolada schabowa Sprawdzony przepisRolada schabowa

Rolada schabowa

| Czytano 37366 | komentarz do przepisu [0]
Cebulkę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa zeszkloną cebulkę, bułkę, przyprawy i surowe ...
Pieczeń rzymska Sprawdzony przepisPieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

| Czytano 37087 | komentarz do przepisu [0]
Na każdy plaster szynki kładziemy łyżeczkę sałatki i zawijamy w rulon. Układamy rulony na głębokim półmisku. 
Żelatynę rozpuszc...
Szynka w galarecie Sprawdzony przepisSzynka w galarecie

Szynka w galarecie

| Czytano 29172 | komentarz do przepisu [0]
Wspaniały gulasz zapiekany pod ciastem francuskim z programu Ewa gotuje.Cebulę, boczek i czosnek kroimy w kostkę, przesmażamy w ...
Gulasz zapiekany pod ciastem francuskim Sprawdzony przepisGulasz zapiekany pod ciastem francuskim