Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pieczeń rzymska - składniki:

0,5 kg mięsa mielonego
średnia cebula
pęczek pietruszki
jajko surowe
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki mleka
po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego i warzywka
szczypta czosnku granulowanego szczypta majeranku
2 ugotowane jajka

Pieczeń rzymska - sposób wykonania:

Cebulkę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, bułkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa zeszkloną cebulkę, bułkę, przyprawy i surowe jajko. Dodać posiekana zieleninę.
Na blaszce wysmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, następnie ułożyć na nim ugotowane, obrane jajka, otoczyć je mięsem, formując wałek (ewentualnie można użyć formy "keksówki" wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą).
Piec przez 50 minut w temperaturze około 190 stopni, po upieczeniu można podawać na ciepło i na zimno.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz