Rozpuszczam masło w garnku, dodaje porcjami cukier i... Cukier nie chce mi się rozpuscic, tworzy się biało-żółta mazia pływająca w roztopionym maśle. (że to tak nie ładnie ujmę- zwykły glut). Co robic?
dodać mleko! masa stanie się rzadsza i cukier lepiej się rozpuści.
Od Pani Ewy korzystałam z dwóch przepisów i niestety żadne ciasto nie wyszło.
Nie jestem amatorem w pieczeniu.Ciasto piekę w każdy weekend.
Nie ryzykuję trzeci raz.Szkoda mojego czasu i pieniędzy.
Olu co ma twój komentarz do ciasta ambasador? Nie zrobiłaś go i już z góry twierdzisz, że jest be? Nie wychodzą ci ciasta Ewy? Ja znam tylko 1 ciasto "pychotka", które sprawia trudność wykonania, cała reszta jest OK.
4 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ambasador prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują