Przepisy: Potrawy z mięsa - Półmięsne


Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Przepis na pyszną fasolkę po bretońsku. Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, na drugi dzień w tej samej wodzie, gotowa...
Fasolka po bretońsku Sprawdzony przepisFasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

| Czytano 1451482 | komentarz do przepisu [77]
Pyszne gołąbki bez zawijania, polecam ten przepis, danie jest wyśmienite.
Mięso wrzucamy do miski, kapustę szatkujemy bardzo dr...
Gołąbki bez zawijania Sprawdzony przepisGołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

| Czytano 151377 | komentarz do przepisu [8]
Kalafior (cały) wkładamy do gotującej się osolonej wody. Na około 10 min, nie możemy doprowadzić do tego aby się rozgotował. Nas...
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym  Sprawdzony przepisKalafior zapiekany z mięsem mielonym
W miarę możliwości odciąć głąb od kapusty. Całą główkę kapusty gotować przez 5 min. Jeżeli po 5 min. liście nie chcą odchodzić t...
Prosty przepis na gołąbki Sprawdzony przepisProsty przepis na gołąbki

Prosty przepis na gołąbki

| Czytano 51370 | komentarz do przepisu [0]
Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy pozostałe składniki, cebulkę najpierw kroimy w  kostkę i podsmażamy. Po wyrobieniu masy form...
Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) Sprawdzony przepisGołąbki inaczej (tzw.cygańskie)
Przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem.
W papryce odcinamy wierzch, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, suszymy.
Cebulę i...
Papryka faszerowana mięsem Sprawdzony przepisPapryka faszerowana mięsem

Papryka faszerowana mięsem

| Czytano 38255 | komentarz do przepisu [0]
Aby przygotować ten przepyszny gulasz zaczniemy od mięsa - potrzebuje nieco więcej czasu aby uzyskać preferowaną miękkość. Myjem...
Gulasz z cukinią Sprawdzony przepisGulasz z cukinią

Gulasz z cukinią

| Czytano 31956 | komentarz do przepisu [2]
Cukinie myjemy, obieramy kroimy w duża kostkę, paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w mniejsza kostkę.
Warzywa ...
Leczo z cukinii Sprawdzony przepisLeczo z cukinii

Leczo z cukinii

| Czytano 30886 | komentarz do przepisu [0]
Kiszoną kapustę pokroić,opłukać zalać niewielka ilością wody i gotować około 40 minut. Grzyby namoczyć, zostawić na kilka godzin...
Bigos staropolski Sprawdzony przepisBigos staropolski

Bigos staropolski

| Czytano 29219 | komentarz do przepisu [0]
Ryż wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę i...
Ryżowa zapiekanka z boczkiem Sprawdzony przepisRyżowa zapiekanka z boczkiem

Ryżowa zapiekanka z boczkiem

| Czytano 26401 | komentarz do przepisu [0]
Dynię kroimy w kostkę i obgotowujemy w osolonej wodzie (2 minuty), przekładamy ją do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem...
Zapiekanka z dynią Sprawdzony przepisZapiekanka z dynią

Zapiekanka z dynią

| Czytano 21330 | komentarz do przepisu [0]
Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Marchewki kroimy w talarki, obgotowujemy ja...
Kalafior i brokuły zapiekane z szynką Sprawdzony przepisKalafior i brokuły zapiekane z szynką