Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Bananowiec
Składniki:
2 opakowania biszkoptów
Masa:
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 kg bananów + jeden w plasterkach do wyłożenia na wierzch
1 galaretka cytrynowa
2 galaretki w dowolnym kolorze
2 jajka
Bananowiec - sposób wykonania:
Połowę biszkoptów wyłożyć na spód blaszki, tortownicy itp.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka. Banany zmiksować (można skropić sokiem z cytryny), masę ucierać dodając zmiksowane banany.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, tężejącą dodać do masy.
Na wyłożone biszkopty wlewamy połowe masy, układamy resztę biszkoptów i na wierzch pozostałą masę. Na tej masie układamy dekoracyjnie plasterki bananów, następnie na górę wylewamy tężejąca galaretkę w dowolnym kolorze.
Całość wstawiamy do lodówki, gotowe po kilku godzinach.
Prześlij przepis ~Gosc | 14-05-10 | Czytano: 48002 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bananowiec prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują