Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Biszkopt z galaretkami
Czas 40 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność Koszt: Składniki:
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki truskawkowej
2 opakowania galaretki cytrynowej
1 opakowanie galaretki agrestowej
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
papier do pieczenia
wiórki kokosowe i owoce do dekoracji
Biszkopt z galaretkami - sposób wykonania:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Trzy galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) w szklance wody, wylać na talerz do stężenia, a następnie pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Mleko ubić, wlać galaretki. Dodać kostki galaretki i wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż.
Masę wlać na jeden biszkopt i przykryć drugim płatem. na wierzch posypać wiórkami kokosowymi udekorować owocami.
Smacznego!!!
Prześlij przepis ~Gosc | 22-10-11 | Czytano: 8940 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Biszkopt z galaretkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują