Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Chłodnik litewski

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

litr jogurtu naturalnego (ewentualnie kefiru)
szklanka śmietany
4 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki barszczu z koncentratu
2 ogórki małosolne
pęczek rzodkiewek
garść zieleniny posiekanej (pietruszka, szczypiorek, koperek)

Chłodnik litewski - sposób wykonania:

Jajka posiekać, wyłożyć do talerzy. Jogurt zmiksować ze śmietaną i koncentratem, ogórki i rzodkiewkę starkować na dużych oczkach, dodać zieleninę.

Doprawić do smaku, schłodzić dobrze. Po schłodzeniu wlać do talerzy z jajkiem.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 20-06-10 | Czytano: 6919 razy | komentarzy [0]
Chłodnik litewski komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz