Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Chłodnik litewski
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
litr jogurtu naturalnego (ewentualnie kefiru)
szklanka śmietany
4 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki barszczu z koncentratu
2 ogórki małosolne
pęczek rzodkiewek
garść zieleniny posiekanej (pietruszka, szczypiorek, koperek)
Chłodnik litewski - sposób wykonania:
Jajka posiekać, wyłożyć do talerzy. Jogurt zmiksować ze śmietaną i koncentratem, ogórki i rzodkiewkę starkować na dużych oczkach, dodać zieleninę.
Doprawić do smaku, schłodzić dobrze. Po schłodzeniu wlać do talerzy z jajkiem.
Prześlij przepis mewa80 | 20-06-10 | Czytano: 7692 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chłodnik litewski prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują