Zastanawiam się co z żółtkami .Nic o nich nie wspominasz.Poza tym moja rada...do masy budyniowej lepsze jest masło.Pozdrawiam.
"białka ubijamy" łączymy z pozostałymi składnikami czyli żółtkami także. Owszem masło najlepsze ale niektórzy wolą margarynę a wiec - do wyboru
fajne ciasto niezle wyglada.Ja zamiast maku dalam zmielone orzechy,a na wierzch dzem morelowy i tez fajny i dobry wyszedl.Polecam,bo udaje sie.
wyszlo mi pyszne, zrobiłam z 8 jaj bo mam dużą blaszkę, zamiast czekolady dalam roztopione kakao z margarna, wszystkim smakowało.
dotyczy Poprańca-ciasto po ostudzeniu można nasączyć alkoholem ( 2 części),jest przepyszne :)
ciasto jest przepyszne zrobiłam go na urodziny syna i wszyscy byli zachwyceni.
Pytanie czy ten mak , taki normalny "surowy" dać czy zmielony sparzony ?? pozdrowionka
JOLAMI
7 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto Popapraniec prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują