Strona główna >>
Dania mączne >>
Makarony Conchiglioni - muszle zapiekane
Składniki:
opakowanie makaronu Conchiglioni
opakowanie szpinaku mrożonego
opakowanie sera feta
olej
cebula
3 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
przyprawa kuchni włoskiej
20 dag żółtego sera
Conchiglioni - muszle zapiekane - sposób wykonania:
Muszle gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak dusimy na patelni, gdy woda odparuje odstawiamy. Gdy wystygnie wykruszamy do niego fetę, mieszając aż powstanie masa.
Cebulkę pokrojoną w kostkę smażymy z posiekanym czosnkiem, wsypujemy przyprawę włoską , dodajemy koncentrat pomidorowy, ewentualnie podlewamy wodą (ażeby wszystkie składniki razem się poddusiły) i dusimy aż zgęstnieje.
Masą szpinakową napełniamy muszle i układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, polewamy je sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
Prześlij przepis mewa80 | 27-05-10 | Czytano: 41591 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Conchiglioni - muszle zapiekane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują