Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Czekaladowa pychotka
Składniki:
6 żółtek
25 ml śmietany kremówki
paczka masła
2 gorzkie czekolady
rodzynki wcześniej namoczone w wódce
4 łyżki cukru pudru
Czekaladowa pychotka - sposób wykonania:
Czekolady rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Mieszać aby się nie przypaliły. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować z 3 łyżkami cukru. Z reszta cukru ubić żółtka na sztywno.
Masę z masala połączyć z żółtkami.
Wlać przestudzona czekoladę. śmietanę ubić na sztywno dodać do reszty i bardzo delikatnie wymieszać, dodać rodzynki, można dać wiśnie z likieru. Wlać do 6 salaterek przybrać wg uznania( mandarynka banan płatki migdałowe) odstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki - musi masa stężeć.
Życzę smacznego
Prześlij przepis | 28-05-10 | Czytano: 8135 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Czekaladowa pychotka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują