Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Delikatny mus kasztanowy
Składniki:
500g ugotowanych słodkich kasztanów z puszki
kilkanaście kasztanów w całości bez skórki ugotowanych w pół litrze wody i 1/2 kg cukru
250 ml śmietanki 36 procent
100 g cukru
szczypta soli
Delikatny mus kasztanowy - sposób wykonania:
Należy ubić śmietanę na sztywno z cukrem.
Kolejno dodajemy ubitą śmietanę do puree kasztanowego ( nie na odwrót, zawsze dodajesz coś lekkiego do ciężkiego by nie stracić puszystości)
Następnie wkładamy do przeźroczystych
pucharków, posyp pokrojonymi w talarki ugotowanymi w cukrze kasztanami
Na koniec wkładamy mus do lodówki
na min godzinę.
Smacznego!
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 8059 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Delikatny mus kasztanowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują