Strona główna >> Desery >> Gofry

Domowe gofry (najprostsze)

Czas 20 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

-2 jajka
-2 szklanki mleka
-2 szklanki mąki
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-2 łyżeczki proszku do pieczenia

Domowe gofry (najprostsze) - sposób wykonania:

Jajka, mleko, mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia utrzeć mikserem i gotowe!!
Spożywać można z cukrem pudrem, dżemem, polewą.


Prześlij przepis

~Gosc | 05-04-09 | Czytano: 600038 razy | komentarzy [162]
Domowe gofry (najprostsze) komentarz



Opinie i komentarze na temat Domowe gofry (najprostsze) kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

162 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Domowe gofry (najprostsze) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
-pychotka-
2009-04-26 13:43

wyszły pycha. palce lizac

Autor
maja skczyńska
2009-04-30 20:31

te gofry są bardzo pysne

Autor
Tytul
2009-05-05 15:38

Dobre :PP

Autor
Tytul
2009-05-09 14:16

bardzo smaczne polecam

Autor
xd
2009-05-10 13:36

Probowalem robic tak jak glosil przepis i wyszla lipa, nie

polecam.

Autor
Przepis na gofry
2009-05-10 16:58

Jesteś chyba tak samo rozgarnięty jak twój

pseudonim - XD Ekstrymalny debilizm. Nie potrafisz zrobić najprostszych gofrów.

Autor
Super Gofry
2009-05-16 11:16

Te Gofry Są Pyszne

Autor
olusia
2009-05-17 20:18

świetny przepis-palce lizac

Autor
Pyszne Gofry
2009-05-18 16:22

Te Gofry sa Przprzepyszne!!pyszne gofry!

Autor
Palce lizac gofry ;)
2009-05-23 18:52

Pycha gofry palce lizac a -xd to bardzo

głupi jak nawet takich prostych gofrów nie umie zrobic moja sis która ma 13 lat sama zrobiła sobie te

gofry

Autor
ja
2009-05-28 18:44

nawet dobre

Autor
Martunia
2009-06-05 13:26

Wychodzą "pierwsza klasa":)

Autor
gofry 7
2009-06-06 13:11

puszne gofry palce lizac

Autor
;]
2009-06-07 15:34

na ile to jest porcjii?

Autor
Tytul
2009-06-20 18:51

a ja dzis spróbuje je zrobic ;-) i az sie boje co wyjdzie.

trzymajcie kciuki

Autor
Tytul
2009-06-20 21:02

Bardzo Dobre !! Polecam

Autor
Tytul
2009-06-21 15:33

jaką gofrownice używacie,bo moja chyba jest do

niczego.
piecze tyjko spód

Autor
gofry
2009-06-21 16:10

brzmi smakowicie zmykam je zaraz zrobic :D

Autor
gofry
2009-06-25 19:59

ja własnie robie :P ale dałam 4 jaja i 3 szklanki mąki :D

sąą pycha :P tylko troche duzo tego i nie ma kto zjeść :P skusi sie ktoś ;> :)

Autor
Sylwia xD
2009-06-29 17:38

Gofry są bardzo pyszne;)

Autor
Jaaaa-*
2009-07-01 17:43

Taa!Goffry;)Mniaammmm;)

Autor
Nikusia8282
2009-07-08 15:20

włąsnie je robie :) tylko w sandwichu, ale zawsze je tam robie tylko z innym przepisem, ale spróbuje tego :)

Autor
evelka
2009-07-10 12:35

zaraz sie za nie biore mam nadzieje,ze sa pyszne;-D

Autor
mniam
2009-07-13 12:22

Sąąąą pyszneeeeeeeee

Autor
Tytul
2009-07-16 19:36

robię je po raz kolejny są naprawdę pyszne ładnie wyrastają , bardzo smaczne

Autor
Mniam
2009-07-20 19:02

Rzecczywiście są bardzo dobre!

Autor
Tytul
2009-07-28 16:20

właśnie mi się pieką zobaczymy czy wreszcie znalazłam dobry przepis

Autor
Tytul
2009-08-05 20:03

mmm.
jeszcze do tego bita śmietana i owoce. mm:)

Autor
jakie mleko? <lol>
2009-08-14 12:23

sorry ale jestem świeży w tych sprawach... jakie mleko najlepiej stosował do gofrów? POZDRAWIAM!

Autor
Daguska
2009-08-15 18:44

Swietne . Pychota ;]

Autor
pychota
2009-08-15 21:12

wyszły przepyszne :)

Autor
LG
2009-08-20 22:26

sprawdziłam, można jeszcze spożywać z bitą śmietaną typu Śnieżka. polecam gorąco!

Autor
Gofry
2009-08-25 9:21

Bardzo ptoste do zrobienia i dobre gofry, juz dawno "za mna chodzily" :)
Jerzy.

Autor
Gofry
2009-08-25 9:29

O jej zrobilem blad wyzej! Mialo byc "proste".
Wlasnie sie nimi opycham- pychota z nutella- Polecam ;)
Jerzy.

Autor
przepis ok
2009-08-27 19:31

dzis robilam z niego gofry. gdyby nie to ze mam lipna gofrownice i niedopieka z jednej strony to bylyby lux. ale dla lepszego smaku proponuje wiecej cukru waniliowego ...

Autor
Tytul
2009-08-27 22:30

proszek do pieczenia cała paka to sa super

Autor
PYCHA
2009-08-30 18:30

SUPER PO PROSTU PYCHA, PALCE LIZAĆ. ACH ZMYKAM SIĘ ROZKOSZOWAĆ:-)

Autor
Smakosz xD
2009-09-02 20:46

A usmazyc, upiec, itp..?? To surowe ciasto mam jesc .!
Debil z cb .! xD

Autor
Pychota !! :D
2009-09-02 20:48

Pyszne zbita smietana . Polecam :))

Autor
gofry
2009-09-05 18:53

Bardzo prosty przepis i pyszne gofry:))
dziękuję

Autor
Tytul
2009-09-06 18:43

Wyszły bardzo dobre ale ubijałam biała osobno i potem wymieszałąm. Podstawa to opisywany wszędzie sposób suszenia gofrów, czyli " na stojąco"- inaczej będą miękkie i gumowate.

Autor
Pyszne
2009-09-08 16:24

nigdy nie jadłem takich gofrów

Autor
xd
2009-09-13 14:15

pycha

Autor
xd
2009-09-13 14:15

pycha

Autor
Tytul
2009-09-20 12:04

Bardzo dobre :) Dziękuję za przepis :)

Autor
Cukeir wanilinowy
2009-09-24 13:40

Cukeir WANILINOWY a nie waniliowy :) Sprawdźcie na opakowaniu. A przepis świetny, polecam

Autor
adzia
2009-10-21 21:02

nawet dobre.i jedna rada;do gofrów nie dodajemy oleju lub masła,bo przez to są ciężkie i blinowate.

Autor
ile porcji?
2009-10-25 11:36

na ile porcji jest ten przepis???

Autor
MArika
2009-10-25 15:14

Przepytszne! Wyszły znakomicie. Palce lizać ; )

Autor
ten przepis
2009-11-12 18:20

jest beznadziejny, nawet po ubiciu białek

Autor
Tytul
2009-11-12 19:24

te gofry są pyszne polecam :-)) ;-))

Autor
Tytul
2009-11-12 19:24

te gofry są pyszne polecam :-)) ;-))

Autor
:)
2009-11-15 17:13

pyszne bardzo dobre
<3

Autor
gofry
2009-11-26 17:28

chcialem sobie sprobowac robic gofry, ale cos mi nie wychodza przyklejaja sie do gofrownicy ... cos przepis nie tego...

Autor
kamilplcom
2009-11-30 12:10

olej terz się dodaje bo sie przypalają(^_^)

Autor
Duuuupaaaaa
2009-12-19 19:35

Gdzie tyle cukru.!! o polowe mniej bo za slodkie fuuuu mam uraz do gofrow teraz !

Autor
O co ci chodzi
2009-12-19 23:09

Gofry wyszły pyszne. W przepisie nie ma w ogóle cukru - oprócz cukru pudru do posypania, więc nie wiem skąd twój komentarz że wyszły za słodkie.

Autor
Gofery
2010-01-04 14:04

Są boskie te gofey

Autor
gofr
2010-01-11 20:07

a ja wszystko zje.balam :(

Autor
lol
2010-01-17 15:20

Pycha!!!!!!

Autor
gofry
2010-01-17 18:35

ja musialam dodac cukru, bo malo slodkie sa

Autor
Tytul
2010-01-21 19:14

Beznadziejny przepis, poprostu okropny. Gofry wychodza jak guma!

Autor
mniaaaaaaaammmmmmmm
2010-01-24 16:50

mysle ze te gofry są pyszne jak tak to odrazu biore sie za gofry ufam wam ze są pychota ,3 :)

Autor
xxx
2010-01-31 0:41

Przepraszam przepraszam, a czy do gofrów nie są potrzebne ziemniaki?

Autor
Das Gofry ist gail xD^^
2010-01-31 0:46

Natürlich!!! Te gofry są smaczne :) Aż morda się cieszy :D xD

Autor
Tytul
2010-02-07 18:50

Przepis banalnie prosty, ale gofry wyśmienite ! polecam

Autor
xina
2010-02-17 8:52

nie wiem jakie wyjdą ale nie ma co się na zapas martwić;-)

Autor
Wypłosz
2010-02-17 16:54

Tanie i smaczne polecam

Autor
Zachwycona ;)
2010-02-19 14:46

Cześć,mam 13 lat i przed chwilą zrobiłam te gofry,są wyśmienite,moja młodsza siostra zachwycała się nimi.Posypane cukrem pudrem i z dżemem smakują rewelacyjnie.Są łatwe w wykonaniu.
Gorąco polecam ;)










Autor
gonzo
2010-02-19 19:27

Kurde w przepisie nie bylo nic napisane oo cukrze:/ po upieczeniu 30 gofrow zorietowalem sie ze nie ma cukru w nich!!!

Autor
Tytul
2010-02-22 18:50

pyszne palce lizać

Autor
pychotka!
2010-02-23 19:51

mam 9 lat i sam zrobilem gofry sa pyszne

Autor
Tytul
2010-02-27 15:44

gofry pycha :)) tylko ciasto mi zabardzo nie wyrastalo ;//

Autor
Gofry
2010-03-02 19:25

Te gofry są do bani!!! Nie są wcale chrupiące!!! :(

Autor
Tytul
2010-03-13 13:40

gofry nie chrupiące poniewaz gdy dodamy mleka do gofrów nie są chrupiące a pozatem ta gofrownica jest do dupy tylko gofrownice cięzkie sa dobre

Autor
Tytul
2010-03-14 12:00

Gofry pyszniutkie, puszyste i chrupiące ale ja dodalam CUKRU, mysle ze odrobiny nie moze zabraknąc;) Pozdro

Autor
PYSZNE GOFRY
2010-03-21 18:12

te gofry są prze pyszne! palce lizać!polecam!

Autor
:))
2010-03-26 14:29

właśnie próbuję przepisu :))
trzymać kciuki,bo w kuchni to jestem beztalencie ;D

Autor
Spoko
2010-03-29 10:55

Niezłe, ale trzeba mieć gofrownicę o dużej mocy :)

Autor
Pycha !
2010-04-08 20:16

Z miodem, dzemem i smietana - palce lizac !

Autor
;]
2010-04-09 16:04

Bardzo dobre :) polecam ten przepis :)

Autor
Gofry
2010-05-02 10:51

:) można powiedzieć tylko to (:

Autor
Wyjdą nawet początkującej
2010-05-02 21:49

... Jakoś nie miałem nigdy"stabilnej ręki" do gofrów nigdy: kilka razy wychodziły mi dobrze, ale częściej - fatalnie. Ten przepis (nie ukrywam - kierując się zdecydowaną przewagą dobrych opinii) przed chwilą wcieliłem w życie. Zmiksowałem wszystko wg podanego przepisu, odmierzając uprzednio dokładnie podaną ilość wszystkich składników (do odmierzenia najpierw mąki a potem mleka posłużył mi...kufel do piwa z podziałką 0,5l). Po zmiksowaniu wylewałem porcje tego dość rzadkiego ciasta chochelką do obu komór uprzednio rozgrzanej gofrownicy (mam małą, zwykłą, ale posiada termoregulator w postaci pokrętła ze skalą od 1-najzimniej do 6-najcieplej, ustawiłem na 4) a jeszcze wcześniej (jak nie była jeszcze podłączona do prądu) posmarowałem całe jej dwie połówki pędzlem zanurzanym w spodeczku z olejem jadalnym - w moim przypadku najtańszym możliwym - uniwersalnym. Ciasto do komór było nalewane tak, aby ledwo przykryć ich "czubki". Zbyt duża ilość spowoduje bowiem (wskutek wzrostu podczas pieczenia) wylewanie go poza gofrownicę. Piekłem ok. 3...5 minut w tzw. międzyczasie ze 2...3 razy unosiłem pokrywę, aby pilnować kiedy można wyjąć (wtedy kiedy ciasto jest średniosilnie przyrumienione). Upieczone w ten sposób gofry odchodzą łatwo od gofrownicy - podważałem drewnianą łopatką do ciasta ("od biedy" można drewnianą łyżką - chodzi o to, aby nie mietalowym przedmiotem, gdyż wtedy można zarysować powłokę gofrownicy). Wyszły dobre i smaczne - można polewać dżemem, marmoladą, słodką bitą śmietaną czy posypywać cukrem pudrem przez sitko. Jeśli ktoś woli z cukrem pudrem, to polecam zamiast jego posypywania dosypanie zwykłego cukru (ja dałem 0,5 szklanki) do składników przed zmiksowaniem. Wtedy gofry są słodkie "same w sobie".

Autor
;)
2010-05-06 19:23

Bardzo dobre :** Smaczniutkie ;))) :***

Autor
Tytul
2010-05-10 19:14

pyszne beda chyba

Autor
Tytul
2010-05-14 12:49

Polecaaam xD
Szczegolnie bez oleju czy jakiegokolwiek tłuszczu ..więcej się spali kalorii przy wyjmowaniu niż się ich zje xd
..ale ogolnie pyszne ;] ale dodac tłuszcz i trochę cukru ;]
Pozdrawiam

Autor
goska38
2010-05-14 20:20

zaaaaajjjjjjeeeeee....fajjjne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! goraco polecam.

Autor
czytelniczka
2010-05-15 12:49

czy mogłabym wiedzieć na ile to jest porcji?

Autor
Gofry
2010-05-15 16:36

Przeważnie wychodzi około 10 gofrów - wszystko zależy od tego jaką masz gofrownicę.

Autor
Tytul
2010-05-19 2:09

gra i buczy, 5 minut i jest

Autor
Tytul
2010-05-19 13:37

a mi właśnie pierwszy raz wyszły chrupiące ;> dziękuję za przepis, bardzo dobry

Autor
Yammy
2010-05-23 15:35

Bardzo pyszne ;) Zaraz je zrobie, tylko nie mam milka i musze iść do sklepa je sobie kuupic ;( ;ale spoko dam rade, trzymajcie kciuki ;) ps. mam identeczna gofrownice jak na fotosiku ;d

Autor
Tytul
2010-06-04 17:13

pyszne! nawet ja lajik zrobiłam ;d

Autor
Tytul
2010-06-16 1:41

najarany wszystko zje :D a gofry sie udały, warto je przypiec troche ciemniejsze i odstawic, zrobią sie fajne chrupiace mmmmmm ;DD dzem, gra i buczy

Autor
Klaudia
2010-06-30 13:39

Bardzo dobre gorfy! Robiłam wiele razy za każdym razem wychodzą pycha! POLECAM!

Autor
hie
2010-07-19 17:09

A mi sie przykleiły, wybaczcie ale pierwszy raz obslugiwalam gofrownice to trza olejem posmarowac czy cos? Ale nalesniki z tego przepisu były swietne ;P

Autor
Gofry
2010-07-19 17:42

Chłopski rozum podpowiada mi, że trzeba posmarować oliwą gofrownicę gdy robię gofry podobnie jak patelnię gdy robię jajecznicę :-)

Autor
Help!
2010-07-21 13:46

Czy ktoś wie dlaczego z gofrownicy wychodzi guma zamiast chrupiących gofrów?urządzenie jest standardowe, nie jakaś lipa.

Autor
Używaj gofrownicy
2010-07-21 15:18

Używaj gofrownicy o mocy minimum 1200 W w przeciwnym razie będziesz mieć gumiaste placki.

Autor
mogą być
2010-07-26 19:18

cały czas szukam przepisu z którego gofry wyjdą chrupiące, miałam nadzieję,że z tego przepisu będą ok. Niestety nie, są takie jak z innych przepisów

Autor
Tytul
2010-07-26 19:44

Przepis na gofry jest jeden: 2 szklanki mleka i 2 szklanki mąki + dodatki. Najważniejsza jest gofrownica, której moc musi być minimum 1200 W.
Jeśli masz gofrownicę o mocy 750 W to z żadnego przepisu nie wyjdą Ci gofry.

Autor
pyszotka
2010-08-02 17:12

te gofry są pycha babcia prawie codzinnie je robi i są pycha !

Autor
Gofry i moc gofrownicy ;)
2010-08-16 16:04

Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam gofrownicy, którą kupiłam w markecie za 29,95 ^^ Jej moc to zaledwie 700 W. Jak szukałam przepisu na gofry i czytałam, że moc też ma duże znaczenie to trochę mój zapał zanikł. No ale człowiek uczy się na błędach w końcu i postanowiłam podjąć wyzwanie ;) Przejrzałam kilkanaście przepisów na gofry i w sumie jak znalazłam odpowiedni przepis to padł mi net. Niezrażona przeciwnościami, pomknęłam do kuchni :) Sama skonstruowałam przepis i.. Wyszły przepyszne gofry. Rumiane i chrupiące ;) Oczywiście przed położeniem je na talerz najpierw położyłam je na takiej kratce, żeby nie zrobiły się miękkie i trochę ostygły.
Co do przepisu to mój był następujący:
- 200 g mąki,
- 200 ml mleka,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- 40 g masła.
Wszystkie sypkie składniki wymieszałam ze sobą, dodałam mleko i całe jajko. Roztopiłam masło, ostudziłam, dodałam do całej masy i ponownie zmiksowałam. Potem już tylko wlewałam na rozgrzaną gofrownicę i to by było na tyle :)
Oczywiście co do mocy gofrownicy to nie jest najgorzej. Po prostu trzeba je trochę dłużej trzymać niż w gofrownicach o większej mocy. Ja po kilku minutach otwierałam gofrownicę i gofry obracałam na drugą stronę, żeby dobrze się opiekły. To tyle z mojej strony. Życzę wszystkim smacznego :)

Autor
Pycha
2010-08-26 19:44

To juz jest któryś z kolei przepis ktory testuje i jak na razie najlepszy, jednak nieco go zmodyfikowałam zamiast 2 łyzeczek cukru dodałam 4.
Gofry ładnie sie przypiekały i były pyyyszne:)

Autor
gofer
2010-09-01 12:54

Gofry pyszności. Dajcie jakies propozycje z czym wam smakują?;p ja np. polecam z nutella:p

Autor
gofry
2010-09-01 13:01

z bitą śmietaną.. <pyycha>

Autor
banan
2010-09-03 14:36

ebre są z miodem i bananem pokrojonym w plasterki<:p>

Autor
Tytul
2010-09-03 17:39

A tak ogólnie to czemu nie ma w tym przepisie cukru ? ..

Autor
gofry
2010-09-03 18:42

bo dodatki są słodkie ale jak chcesz to dodaj cukier...

Autor
Tytul
2010-09-16 16:25

Nawet SSPoko i dosc dobre

Autor
Bez rewelacji
2010-09-23 19:55

Gofry sa gumowe a nie chrupkie.

Autor
super gofry
2010-10-03 20:30

super gofry, bardzo smaczne i mało przy nich roboty :)

Autor
Tytul
2010-10-22 18:49

One są przepyszne.Kto dal ten przepis?

Autor
git
2010-11-20 12:03

wszystko ok ja w sumie zmniejszylam skladniki o polowe i wszystko wyszlo ok bylo ich 5 sztuk na standardowa gofrownice.polecam

Autor
dziękuję
2010-11-24 21:22

poraz pierwszy moje gofry wyszły zjadliwe! powiem więcej... były wyśmienite!
przpis godny polecenia

Autor
pyszne
2010-11-28 14:32

Łatwe do zrobienia... ja mam 11 lat i to zrobiłam więc nie wiem jak może dorosły nie zrobić ;P

Autor
Gumowe czy nie
2011-01-03 19:26

Moje gofry są raz gumowe a raz nie nie wiem co tobie czasami źle ale wiem że 2 łyżki proszku do pieczenia to trochę za dużo jak na gofry chyba że chcesz zrobić nie zły bałagan w kuchni mnie o mało co gofrownica nie zatonęła w cieście, i kuchnia mama chciała mnie spalić wzrokiem za tą kuchnie.

Autor
Tytul
2011-01-08 19:18

to raczej nie gofry mi wyszly a nalesniki, a gofrownice mam bardzo dobrzej jakosci!!!!!!!!

Autor
Tytul
2011-01-16 15:33

Dzis pierwszy raz robilem gofry. Pierwsze 2 nie byly najlepsze , ale to tylko dlatego , ze dalem zbyt mala ilosc tej masy. Nastepne juz byly bardzo smaczne. Polecam
;)

Autor
Wyśmienite
2011-01-16 20:06

ale pyszne mmm polecam.

Autor
Tytul
2011-01-20 16:53

hmm zrobiłem dziś i każdy tak chwali, ale mi tu czegoś brakuję. Sorry że taki komentarz, ale ja mam strasznie wyczulone smaki i nie wiem co jest w nich jak dla mnie nie tak. Ale nie mogę zaprzeczyć ładnie chrupkie wychodzą :)

Autor
Tytul
2011-01-22 12:25

Pyyyszne wychodzą :D

Autor
Magda
2011-02-02 17:59

Warto do tych gofrów jeszcze dodać 2 łyżki oleju ;) pozdrawiam

Autor
Wspaniale gofery ;))))
2011-02-11 21:40

Pyszneeee:)naprawdę wspaniale :))) nie wiem tylko czy następnym razem nie dodam tak ciut ciut cukru bo lubię puste a jako takie były troszkę mało słodkie :) polecam :)

Autor
Tytul
2011-02-16 18:03

pyszne wychodzą wysmienite i miękkie nawet przez pare dni
polecam <mniam>

Autor
:)
2011-03-05 17:52

pycha!! tylko więcej cukru :)

Autor
Tytul
2011-03-09 23:47

wychodza strasznie suche i mało słodkie

Autor
Tytul
2011-03-11 20:40

pycha:)

Autor
bartek xxl
2011-03-14 18:27

pychcha ziomek

Autor
Tytul
2011-03-16 20:54

bardzo polecam:) pyszneee

Autor
PYCHA GOFRY!
2011-03-25 20:53

te gofry ,są ZNAKOMITE:)

Autor
:}
2011-04-10 10:03

pyszota !

Autor
Tytul
2011-04-18 19:18

zaje fajne palce lizać

Autor
Tytul
2011-04-24 16:15

Mniam! Wszyscy zadowoleni ;)
i brzuszek pełny;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za przepis ;)

Autor
Tytul
2011-05-18 19:58

Bardzo dobre, proste do zrobienia - polecam. Smacznego

Autor
Myszka
2011-06-06 17:30

Większość przepisów z neta to lipa ile robiłam tyle nie wyszło ale wieże że gofry mi wyjdą mykam robić gofryyy......

Autor
Myszka
2011-06-06 18:49

Wyszły Polecam Ala Nie Wiem Dlaczego Bardzo Długo Rosną.

Autor
Gofry
2011-06-09 18:15

Na początku trochę nie wyszło ale dodałem jeszcze pól szklanki maki i było ok. Gofry pyszne

Autor
:D
2011-06-18 13:42

gofry pyszne :D . mi wyszło 6 porcji ale dobre :)

Autor
mniammmmm
2011-06-21 15:21

pychotka... palce lizac.... uciakm bo prawie je robie i sie sparzom:) smacznego dla smakoszy

Autor
Mmmm
2011-06-27 9:02

Super POLECAM !

Autor
Tytul
2011-07-10 14:40

Extra Gorąco polecam paluszki lizać właśnie biorę się do konsumpcji

Autor
smakoszka
2011-07-29 14:14

ciasto rośnie ;) czekam na efekt, zaraz napiszę czy naprawdę dobre

Autor
samakoszka
2011-07-29 14:40

chyba mam za słabą gofrownicę ale i tak wyszły dobre

Autor
Izolda
2011-08-04 13:20

Ja również bardzo polecam. wyszły świetny. ok 12 sztuk. Jedyne co zmieniła to 1/5 szklanki mleka i 0,5 szklanki wody gazowanej.

Autor
Tytul
2011-08-17 19:52

pychozja ale trzeba wiecej wszystkiego bo tak na 4 osobowa rodzinkę za mało produktów:)

Autor
mniam mniam
2011-09-05 14:15

Bardzo dobre ;) Szczerze polecam!

Autor
modyfikacje i pieczenie
2011-10-02 20:31

korzystałem z przepisu na połowę porcji
ale dodałem wtedy 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia poza cukrem waniliowym jeszcze 3 łyżeczki zwykłego cukru i 2 łyżeczki oleju. Mam gofrownice taka 1000wat taką w serduszka . i ustawiam ją na poziom 3 z 6 wtedy gofry robią się jakieś 7-8 min są trochę ciemniejsze niż zrumienione ale za to pozostają chrupiące

Autor
karolcia
2011-10-23 14:44

pychotka palce lizać dzięki

Autor
Tytul
2011-10-31 11:38

malo slodkie i przywieraly do gofrownicy mimo natluszczenia.
Mnie nie wyszly

Autor
Błąd
2011-11-01 6:32

Witam

Zamiast mleka woda i bez jajek i wychodzą takie jak na mieście.

Autor
Gofry
2011-11-01 8:24

Na mieście masz gofry z proszku :-) dlatego Ci ta chemia tak smakuje!

Autor
Pycha
2012-01-04 20:02

Gofry, pyszne i chrupiące choć gofrownica ma 700w.
Za mało tylko cukru waniliowego. za 2 razem dodałam 2 łyżeczki więcej.
Polecam rodzinka sie zajadała :)

Autor
nati
2012-01-30 12:59

szukałam takiego przepisu od 2 lat i znalazłam wysmienity przepis
POLECAM :)

Autor
pycha
2012-02-21 9:39

Gafry naprawde super choć mam bardzo słabą gofrownicę którą mialam wywalić. zrobiłam z 1/4 porcji i dodałam chyba 4 łyżki oleju i wyszły takie pyszne że palce lizać. Naprawde polecam!!!

Autor
Tytul
2012-02-25 14:54

gofry wyszły super dodałem tylko troche oleju do roboty he he

Autor
Tytul
2012-02-28 15:48

Zrobilam te gofry, ani one puszyste ani chrupiące, a komentarze w wiekszosci pozytywne-bardzo ciekawe Poprzednio ubijalam najpierw bialka, maselko roztapialam i byly duzo, duzo lepsze

Autor
Tytul
2012-03-25 17:00

Przepis godny polecenia.Gofry są chrupiące i pyszne.Zawsze rozwiązania proste są najlepsze.

Autor
gofr
2012-03-27 19:11

dobre to jest bo ja nie wiem czy to robić na urodziny

Autor
gofry
2012-03-27 20:20

gofrów nie jadłeś/aś? :) oczywiście, że są pyszne polecam ten przepis

Autor
sylwia
2012-10-22 16:25

to trzeba wszystko razem dac do miski i zmiksowac czy w jakiejs kolejnosci dodawac co jakis czas ...?

Autor
Tytul
2012-10-23 17:14

śmiało - wszystko do miski, zmiksować i gotwe do smażenia :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje