wyszły pycha. palce lizac
te gofry są bardzo pysne
Dobre :PP
bardzo smaczne polecam
Probowalem robic tak jak glosil przepis i wyszla lipa, nie
polecam.
Jesteś chyba tak samo rozgarnięty jak twój
pseudonim - XD Ekstrymalny debilizm. Nie potrafisz zrobić najprostszych gofrów.
Te Gofry Są Pyszne
świetny przepis-palce lizac
Te Gofry sa Przprzepyszne!!pyszne gofry!
Pycha gofry palce lizac a -xd to bardzo
głupi jak nawet takich prostych gofrów nie umie zrobic moja sis która ma 13 lat sama zrobiła sobie te
gofry
nawet dobre
Wychodzą "pierwsza klasa":)
puszne gofry palce lizac
na ile to jest porcjii?
a ja dzis spróbuje je zrobic ;-) i az sie boje co wyjdzie.
trzymajcie kciuki
Bardzo Dobre !! Polecam
jaką gofrownice używacie,bo moja chyba jest do
niczego.
piecze tyjko spód
brzmi smakowicie zmykam je zaraz zrobic :D
ja własnie robie :P ale dałam 4 jaja i 3 szklanki mąki :D
sąą pycha :P tylko troche duzo tego i nie ma kto zjeść :P skusi sie ktoś ;> :)
Gofry są bardzo pyszne;)
Taa!Goffry;)Mniaammmm;)
włąsnie je robie :) tylko w sandwichu, ale zawsze je tam robie tylko z innym przepisem, ale spróbuje tego :)
zaraz sie za nie biore mam nadzieje,ze sa pyszne;-D
Sąąąą pyszneeeeeeeee
robię je po raz kolejny są naprawdę pyszne ładnie wyrastają , bardzo smaczne
Rzecczywiście są bardzo dobre!
właśnie mi się pieką zobaczymy czy wreszcie znalazłam dobry przepis
mmm.
jeszcze do tego bita śmietana i owoce. mm:)
sorry ale jestem świeży w tych sprawach... jakie mleko najlepiej stosował do gofrów? POZDRAWIAM!
Swietne . Pychota ;]
wyszły przepyszne :)
sprawdziłam, można jeszcze spożywać z bitą śmietaną typu Śnieżka. polecam gorąco!
Bardzo ptoste do zrobienia i dobre gofry, juz dawno "za mna chodzily" :)
Jerzy.
O jej zrobilem blad wyzej! Mialo byc "proste".
Wlasnie sie nimi opycham- pychota z nutella- Polecam ;)
Jerzy.
dzis robilam z niego gofry. gdyby nie to ze mam lipna gofrownice i niedopieka z jednej strony to bylyby lux. ale dla lepszego smaku proponuje wiecej cukru waniliowego ...
proszek do pieczenia cała paka to sa super
SUPER PO PROSTU PYCHA, PALCE LIZAĆ. ACH ZMYKAM SIĘ ROZKOSZOWAĆ:-)
A usmazyc, upiec, itp..?? To surowe ciasto mam jesc .!
Debil z cb .! xD
Pyszne zbita smietana . Polecam :))
Bardzo prosty przepis i pyszne gofry:))
dziękuję
Wyszły bardzo dobre ale ubijałam biała osobno i potem wymieszałąm. Podstawa to opisywany wszędzie sposób suszenia gofrów, czyli " na stojąco"- inaczej będą miękkie i gumowate.
nigdy nie jadłem takich gofrów
pycha
pycha
Bardzo dobre :) Dziękuję za przepis :)
Cukeir WANILINOWY a nie waniliowy :) Sprawdźcie na opakowaniu. A przepis świetny, polecam
nawet dobre.i jedna rada;do gofrów nie dodajemy oleju lub masła,bo przez to są ciężkie i blinowate.
na ile porcji jest ten przepis???
Przepytszne! Wyszły znakomicie. Palce lizać ; )
jest beznadziejny, nawet po ubiciu białek
te gofry są pyszne polecam :-)) ;-))
te gofry są pyszne polecam :-)) ;-))
pyszne bardzo dobre
<3
chcialem sobie sprobowac robic gofry, ale cos mi nie wychodza przyklejaja sie do gofrownicy ... cos przepis nie tego...
olej terz się dodaje bo sie przypalają(^_^)
Gdzie tyle cukru.!! o polowe mniej bo za slodkie fuuuu mam uraz do gofrow teraz !
Gofry wyszły pyszne. W przepisie nie ma w ogóle cukru - oprócz cukru pudru do posypania, więc nie wiem skąd twój komentarz że wyszły za słodkie.
Są boskie te gofey
a ja wszystko zje.balam :(
Pycha!!!!!!
ja musialam dodac cukru, bo malo slodkie sa
Beznadziejny przepis, poprostu okropny. Gofry wychodza jak guma!
mysle ze te gofry są pyszne jak tak to odrazu biore sie za gofry ufam wam ze są pychota ,3 :)
Przepraszam przepraszam, a czy do gofrów nie są potrzebne ziemniaki?
Natürlich!!! Te gofry są smaczne :) Aż morda się cieszy :D xD
Przepis banalnie prosty, ale gofry wyśmienite ! polecam
nie wiem jakie wyjdą ale nie ma co się na zapas martwić;-)
Tanie i smaczne polecam
Cześć,mam 13 lat i przed chwilą zrobiłam te gofry,są wyśmienite,moja młodsza siostra zachwycała się nimi.Posypane cukrem pudrem i z dżemem smakują rewelacyjnie.Są łatwe w wykonaniu.
Gorąco polecam ;)
Kurde w przepisie nie bylo nic napisane oo cukrze:/ po upieczeniu 30 gofrow zorietowalem sie ze nie ma cukru w nich!!!
pyszne palce lizać
mam 9 lat i sam zrobilem gofry sa pyszne
gofry pycha :)) tylko ciasto mi zabardzo nie wyrastalo ;//
Te gofry są do bani!!! Nie są wcale chrupiące!!! :(
gofry nie chrupiące poniewaz gdy dodamy mleka do gofrów nie są chrupiące a pozatem ta gofrownica jest do dupy tylko gofrownice cięzkie sa dobre
Gofry pyszniutkie, puszyste i chrupiące ale ja dodalam CUKRU, mysle ze odrobiny nie moze zabraknąc;) Pozdro
te gofry są prze pyszne! palce lizać!polecam!
właśnie próbuję przepisu :))
trzymać kciuki,bo w kuchni to jestem beztalencie ;D
Niezłe, ale trzeba mieć gofrownicę o dużej mocy :)
Z miodem, dzemem i smietana - palce lizac !
Bardzo dobre :) polecam ten przepis :)
:) można powiedzieć tylko to (:
... Jakoś nie miałem nigdy"stabilnej ręki" do gofrów nigdy: kilka razy wychodziły mi dobrze, ale częściej - fatalnie. Ten przepis (nie ukrywam - kierując się zdecydowaną przewagą dobrych opinii) przed chwilą wcieliłem w życie. Zmiksowałem wszystko wg podanego przepisu, odmierzając uprzednio dokładnie podaną ilość wszystkich składników (do odmierzenia najpierw mąki a potem mleka posłużył mi...kufel do piwa z podziałką 0,5l). Po zmiksowaniu wylewałem porcje tego dość rzadkiego ciasta chochelką do obu komór uprzednio rozgrzanej gofrownicy (mam małą, zwykłą, ale posiada termoregulator w postaci pokrętła ze skalą od 1-najzimniej do 6-najcieplej, ustawiłem na 4) a jeszcze wcześniej (jak nie była jeszcze podłączona do prądu) posmarowałem całe jej dwie połówki pędzlem zanurzanym w spodeczku z olejem jadalnym - w moim przypadku najtańszym możliwym - uniwersalnym. Ciasto do komór było nalewane tak, aby ledwo przykryć ich "czubki". Zbyt duża ilość spowoduje bowiem (wskutek wzrostu podczas pieczenia) wylewanie go poza gofrownicę. Piekłem ok. 3...5 minut w tzw. międzyczasie ze 2...3 razy unosiłem pokrywę, aby pilnować kiedy można wyjąć (wtedy kiedy ciasto jest średniosilnie przyrumienione). Upieczone w ten sposób gofry odchodzą łatwo od gofrownicy - podważałem drewnianą łopatką do ciasta ("od biedy" można drewnianą łyżką - chodzi o to, aby nie mietalowym przedmiotem, gdyż wtedy można zarysować powłokę gofrownicy). Wyszły dobre i smaczne - można polewać dżemem, marmoladą, słodką bitą śmietaną czy posypywać cukrem pudrem przez sitko. Jeśli ktoś woli z cukrem pudrem, to polecam zamiast jego posypywania dosypanie zwykłego cukru (ja dałem 0,5 szklanki) do składników przed zmiksowaniem. Wtedy gofry są słodkie "same w sobie".
Bardzo dobre :** Smaczniutkie ;))) :***
pyszne beda chyba
Polecaaam xD
Szczegolnie bez oleju czy jakiegokolwiek tłuszczu ..więcej się spali kalorii przy wyjmowaniu niż się ich zje xd
..ale ogolnie pyszne ;] ale dodac tłuszcz i trochę cukru ;]
Pozdrawiam
zaaaaajjjjjjeeeeee....fajjjne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! goraco polecam.
czy mogłabym wiedzieć na ile to jest porcji?
Przeważnie wychodzi około 10 gofrów - wszystko zależy od tego jaką masz gofrownicę.
gra i buczy, 5 minut i jest
a mi właśnie pierwszy raz wyszły chrupiące ;> dziękuję za przepis, bardzo dobry
Bardzo pyszne ;) Zaraz je zrobie, tylko nie mam milka i musze iść do sklepa je sobie kuupic ;( ;ale spoko dam rade, trzymajcie kciuki ;) ps. mam identeczna gofrownice jak na fotosiku ;d
pyszne! nawet ja lajik zrobiłam ;d
najarany wszystko zje :D a gofry sie udały, warto je przypiec troche ciemniejsze i odstawic, zrobią sie fajne chrupiace mmmmmm ;DD dzem, gra i buczy
Bardzo dobre gorfy! Robiłam wiele razy za każdym razem wychodzą pycha! POLECAM!
A mi sie przykleiły, wybaczcie ale pierwszy raz obslugiwalam gofrownice to trza olejem posmarowac czy cos? Ale nalesniki z tego przepisu były swietne ;P
Chłopski rozum podpowiada mi, że trzeba posmarować oliwą gofrownicę gdy robię gofry podobnie jak patelnię gdy robię jajecznicę :-)
Czy ktoś wie dlaczego z gofrownicy wychodzi guma zamiast chrupiących gofrów?urządzenie jest standardowe, nie jakaś lipa.
Używaj gofrownicy o mocy minimum 1200 W w przeciwnym razie będziesz mieć gumiaste placki.
cały czas szukam przepisu z którego gofry wyjdą chrupiące, miałam nadzieję,że z tego przepisu będą ok. Niestety nie, są takie jak z innych przepisów
Przepis na gofry jest jeden: 2 szklanki mleka i 2 szklanki mąki + dodatki. Najważniejsza jest gofrownica, której moc musi być minimum 1200 W.
Jeśli masz gofrownicę o mocy 750 W to z żadnego przepisu nie wyjdą Ci gofry.
te gofry są pycha babcia prawie codzinnie je robi i są pycha !
Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam gofrownicy, którą kupiłam w markecie za 29,95 ^^ Jej moc to zaledwie 700 W. Jak szukałam przepisu na gofry i czytałam, że moc też ma duże znaczenie to trochę mój zapał zanikł. No ale człowiek uczy się na błędach w końcu i postanowiłam podjąć wyzwanie ;) Przejrzałam kilkanaście przepisów na gofry i w sumie jak znalazłam odpowiedni przepis to padł mi net. Niezrażona przeciwnościami, pomknęłam do kuchni :) Sama skonstruowałam przepis i.. Wyszły przepyszne gofry. Rumiane i chrupiące ;) Oczywiście przed położeniem je na talerz najpierw położyłam je na takiej kratce, żeby nie zrobiły się miękkie i trochę ostygły.
Co do przepisu to mój był następujący:
- 200 g mąki,
- 200 ml mleka,
- 2 łyżki cukru,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- 40 g masła.
Wszystkie sypkie składniki wymieszałam ze sobą, dodałam mleko i całe jajko. Roztopiłam masło, ostudziłam, dodałam do całej masy i ponownie zmiksowałam. Potem już tylko wlewałam na rozgrzaną gofrownicę i to by było na tyle :)
Oczywiście co do mocy gofrownicy to nie jest najgorzej. Po prostu trzeba je trochę dłużej trzymać niż w gofrownicach o większej mocy. Ja po kilku minutach otwierałam gofrownicę i gofry obracałam na drugą stronę, żeby dobrze się opiekły. To tyle z mojej strony. Życzę wszystkim smacznego :)
To juz jest któryś z kolei przepis ktory testuje i jak na razie najlepszy, jednak nieco go zmodyfikowałam zamiast 2 łyzeczek cukru dodałam 4.
Gofry ładnie sie przypiekały i były pyyyszne:)
Gofry pyszności. Dajcie jakies propozycje z czym wam smakują?;p ja np. polecam z nutella:p
z bitą śmietaną.. <pyycha>
ebre są z miodem i bananem pokrojonym w plasterki<:p>
A tak ogólnie to czemu nie ma w tym przepisie cukru ? ..
bo dodatki są słodkie ale jak chcesz to dodaj cukier...
Nawet SSPoko i dosc dobre
Gofry sa gumowe a nie chrupkie.
super gofry, bardzo smaczne i mało przy nich roboty :)
One są przepyszne.Kto dal ten przepis?
wszystko ok ja w sumie zmniejszylam skladniki o polowe i wszystko wyszlo ok bylo ich 5 sztuk na standardowa gofrownice.polecam
poraz pierwszy moje gofry wyszły zjadliwe! powiem więcej... były wyśmienite!
przpis godny polecenia
Łatwe do zrobienia... ja mam 11 lat i to zrobiłam więc nie wiem jak może dorosły nie zrobić ;P
Moje gofry są raz gumowe a raz nie nie wiem co tobie czasami źle ale wiem że 2 łyżki proszku do pieczenia to trochę za dużo jak na gofry chyba że chcesz zrobić nie zły bałagan w kuchni mnie o mało co gofrownica nie zatonęła w cieście, i kuchnia mama chciała mnie spalić wzrokiem za tą kuchnie.
to raczej nie gofry mi wyszly a nalesniki, a gofrownice mam bardzo dobrzej jakosci!!!!!!!!
Dzis pierwszy raz robilem gofry. Pierwsze 2 nie byly najlepsze , ale to tylko dlatego , ze dalem zbyt mala ilosc tej masy. Nastepne juz byly bardzo smaczne. Polecam
;)
ale pyszne mmm polecam.
hmm zrobiłem dziś i każdy tak chwali, ale mi tu czegoś brakuję. Sorry że taki komentarz, ale ja mam strasznie wyczulone smaki i nie wiem co jest w nich jak dla mnie nie tak. Ale nie mogę zaprzeczyć ładnie chrupkie wychodzą :)
Pyyyszne wychodzą :D
Warto do tych gofrów jeszcze dodać 2 łyżki oleju ;) pozdrawiam
Pyszneeee:)naprawdę wspaniale :))) nie wiem tylko czy następnym razem nie dodam tak ciut ciut cukru bo lubię puste a jako takie były troszkę mało słodkie :) polecam :)
pyszne wychodzą wysmienite i miękkie nawet przez pare dni
polecam <mniam>
pycha!! tylko więcej cukru :)
wychodza strasznie suche i mało słodkie
pycha:)
pychcha ziomek
bardzo polecam:) pyszneee
te gofry ,są ZNAKOMITE:)
pyszota !
zaje fajne palce lizać
Mniam! Wszyscy zadowoleni ;)
i brzuszek pełny;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za przepis ;)
Bardzo dobre, proste do zrobienia - polecam. Smacznego
Większość przepisów z neta to lipa ile robiłam tyle nie wyszło ale wieże że gofry mi wyjdą mykam robić gofryyy......
Wyszły Polecam Ala Nie Wiem Dlaczego Bardzo Długo Rosną.
Na początku trochę nie wyszło ale dodałem jeszcze pól szklanki maki i było ok. Gofry pyszne
gofry pyszne :D . mi wyszło 6 porcji ale dobre :)
pychotka... palce lizac.... uciakm bo prawie je robie i sie sparzom:) smacznego dla smakoszy
Super POLECAM !
Extra Gorąco polecam paluszki lizać właśnie biorę się do konsumpcji
ciasto rośnie ;) czekam na efekt, zaraz napiszę czy naprawdę dobre
chyba mam za słabą gofrownicę ale i tak wyszły dobre
Ja również bardzo polecam. wyszły świetny. ok 12 sztuk. Jedyne co zmieniła to 1/5 szklanki mleka i 0,5 szklanki wody gazowanej.
pychozja ale trzeba wiecej wszystkiego bo tak na 4 osobowa rodzinkę za mało produktów:)
Bardzo dobre ;) Szczerze polecam!
korzystałem z przepisu na połowę porcji
ale dodałem wtedy 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia poza cukrem waniliowym jeszcze 3 łyżeczki zwykłego cukru i 2 łyżeczki oleju. Mam gofrownice taka 1000wat taką w serduszka . i ustawiam ją na poziom 3 z 6 wtedy gofry robią się jakieś 7-8 min są trochę ciemniejsze niż zrumienione ale za to pozostają chrupiące
pychotka palce lizać dzięki
malo slodkie i przywieraly do gofrownicy mimo natluszczenia.
Mnie nie wyszly
Witam
Zamiast mleka woda i bez jajek i wychodzą takie jak na mieście.
Na mieście masz gofry z proszku :-) dlatego Ci ta chemia tak smakuje!
Gofry, pyszne i chrupiące choć gofrownica ma 700w.
Za mało tylko cukru waniliowego. za 2 razem dodałam 2 łyżeczki więcej.
Polecam rodzinka sie zajadała :)
szukałam takiego przepisu od 2 lat i znalazłam wysmienity przepis
POLECAM :)
Gafry naprawde super choć mam bardzo słabą gofrownicę którą mialam wywalić. zrobiłam z 1/4 porcji i dodałam chyba 4 łyżki oleju i wyszły takie pyszne że palce lizać. Naprawde polecam!!!
gofry wyszły super dodałem tylko troche oleju do roboty he he
Zrobilam te gofry, ani one puszyste ani chrupiące, a komentarze w wiekszosci pozytywne-bardzo ciekawe Poprzednio ubijalam najpierw bialka, maselko roztapialam i byly duzo, duzo lepsze
Przepis godny polecenia.Gofry są chrupiące i pyszne.Zawsze rozwiązania proste są najlepsze.
dobre to jest bo ja nie wiem czy to robić na urodziny
gofrów nie jadłeś/aś? :) oczywiście, że są pyszne polecam ten przepis
to trzeba wszystko razem dac do miski i zmiksowac czy w jakiejs kolejnosci dodawac co jakis czas ...?
śmiało - wszystko do miski, zmiksować i gotwe do smażenia :)
162 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Domowe gofry (najprostsze) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują