Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Dorsz po Krymsku

Składniki:

4 filety z dorsza
3 czerwone papryki
mąka
olej
śmietana lub jogurt naturalny
sól, papryka słodka w proszku

Dorsz po Krymsku - sposób wykonania:

Papryki sparzyć wodą, zdjąć skórkę i pokroić w paski. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pokrojoną papryką. 3/4 szklanki śmietany wymieszać z solą i
papryką słodką (według gustu) i polać rybę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 200°C.


Prześlij przepis

~Gosc | 13-05-08 | Czytano: 7147 razy | komentarzy [0]
Dorsz po Krymsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Dorsz po Krymsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Dorsz po Krymsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje