Cos mi sie nie zgadza w przepisie, bo skladniki ciasta odstawiamy na pol godziny i dalej nalezy ciasto dopierow po uplywie 3 godzin dokladnie wymieszac.
ciasto odstawiamy na 3 godziny i po upływie 3 godzin mieszamy.
Witam;)Jakie ma być mleko? ciepłe- lekko podgrzane? czy może wystarczy, żeby ogrzało się wcześniej w temperaturze pokojowej? czy zimne z lodówki?
zawsze daje takie jakie mam aktualnie pod ręką i zawsze wychodzi (ale uważam, że chyba najlepsze jest z temp pokojowej, czyli jak mam ją robić to mleko wystawiam wcześniej)
Witam Panią!Jestem 63-letnim mężczyzną bardzo lubię coś nowego upiec,więc cieszę się z tego przepisu,życzę dalszych wspaniałych przepisów.Pozdrawiam Jurek.
Witam. Czy np. śliwki muszą być rozmrożone? Czy piekarnik ma być wcześniej nagrzan i czy ciasto po wyrobieniu nie musi trochę podrosnąć przed włożeniem do piekarnika(jak wszystkie ciasta drożdżowe)? Pozdrawiam. Alicja
owoce nie muszą być rozmrożone, piekarnik nie musi być nagrzany i ciasto nie musi postać by podrosło :) i tak wyjdzie idealne :)
ciasto to jest super z serem albo z jabłkami lub jagodami
Ciasto bardzo fajne i praktycznie bez roboty.W glowie sie nie miesci , ze mozna bez wysilku zrobic drozdzowe ciasto.Wyszlo super.Kto wymyslil taki przepis?Dzieki
Na samym początku - wstępie opisu masz źródło Drożdżówki Sypanej :-)
czy można uzyc drożdży instant zamiast świeżych? i masła zamiast oleju?
radziłabym raczej trzymać się ściśle przepisu bo nawet jeśli można dodać masło zamiast oleju to jak przeliczyć proporcje?
Najprościej jak można, czyli przeliczyć 1-1. A najlepiej experymentować, samemu :)
13 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Drożdżówka sypana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują