Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Ekspresowa zupa marchewkowa

Czas 25 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg marchewki 750 ml 3 szklanki rosołu warzywnego z kostki
Cebula łyżka oliwy łyżka świeżo startego imbiru 2 łyżki posiekanej
Kolendry lub natki pietruszki gęsta śmietana do dekoracji

Ekspresowa zupa marchewkowa - sposób wykonania:

Na patelni rozgrzewamy oliwę cebulę obieramy drobno siekamy
I smażymy wraz z imbirem na oliwie około 2 minut cebula powinna
Się tylko lekko zezłocić marchewkę obieramy myjemy osuszamy i
Ścieramy na tarce o dużych oczkach rosół zagotowujemy do gotują-
Cego się rosołu dodajemy podsmażoną cebulę i startą marchew
Gotujemy 20 minut na małym ogniu aż marchewka będzie zupełnie
Miękka zupę miksujemy na gładki krem gdy jest za gęsta
Rozcieńczamy rosołem lub wrzącąk wodą przed podaniem możemy
Dodatkowo przyprawić do smaku wedle uznania posypujemy
Kolendrą lub natką pietruszki i ozdabiamy kleksem śmietaną



Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 12-05-13 | Czytano: 3610 razy | komentarzy [0]
Ekspresowa zupa marchewkowa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz