Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Flaczki drobiowe
Czas 90 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg żołądków drobiowych
1/2 kg wołowiny
2 pietruszki
2 marchewki
1/4 selera
ostra papryka w proszku
sól, pieprz, ziele angielskie
majeranek
zasmażka:
łyżka mąki pszennej
łyżka masła
Flaczki drobiowe - sposób wykonania:
Żołądki myjemy, gotujemy aż będą miękkie, odcedzamy. Wołowinę myjemy i gotujemy, gdy będzie miękka wyjmujemy a wywar z niej zostawiamy.
Żołądki i wołowinę kroimy w paski i wraz z warzywami starowanymi na grubych oczkach wkładamy z powrotem do wywaru, dodajemy ziele angielskie, przyprawy, zagęszczamy zasmażką - na patelni podsmażamy mąkę, gdy zbrązowieje dodajemy masło, troszkę wody i przekładamy ją do garnka z zupą. Doprawiamy majerankiem.
Pyszny!
Prześlij przepis mewa80 | 02-05-10 | Czytano: 16433 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Flaczki drobiowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują