Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Galaretka z nóżek wieprzowych
Czas 70 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1,5 kg nóżek wieprzowych
50 dag wołowiny
30 dag włoszczyzny (marchewka,pietruszka, seler, cebula)
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Galaretka z nóżek wieprzowych - sposób wykonania:
Nóżki i mięso myjemy, zalewamy około 2 litrami zimnej wody, gotujemy do miękkości (około 4 godziny). Na około 20-30 minut przed końcem gotowania dodajemy umyte warzywa a więc marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie wywar przecedzamy, mięso kroimy w kostkę, z nóżek zdejmujemy mięso i również kroimy. Pokrojone mięso układamy na dnie salaterek, dodajemy plasterki marchewek, zalewamy wywarem, dostawiamy do zastygnięcia. Galaretę podajemy na liściu sałaty, udekorowaną cząstkami cytryny.
podany czas nie obejmuje czasu gotowania.
Prześlij przepis asieńka | 21-12-10 | Czytano: 20801 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Galaretka z nóżek wieprzowych prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują