Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Galaretka z nóżek wieprzowych

Czas 70 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1,5 kg nóżek wieprzowych
50 dag wołowiny
30 dag włoszczyzny (marchewka,pietruszka, seler, cebula)
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Galaretka z nóżek wieprzowych - sposób wykonania:

Nóżki i mięso myjemy, zalewamy około 2 litrami zimnej wody, gotujemy do miękkości (około 4 godziny). Na około 20-30 minut przed końcem gotowania dodajemy umyte warzywa a więc marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie wywar przecedzamy, mięso kroimy w kostkę, z nóżek zdejmujemy mięso i również kroimy. Pokrojone mięso układamy na dnie salaterek, dodajemy plasterki marchewek, zalewamy wywarem, dostawiamy do zastygnięcia. Galaretę podajemy na liściu sałaty, udekorowaną cząstkami cytryny.
podany czas nie obejmuje czasu gotowania.


Prześlij przepis

asieńka | 21-12-10 | Czytano: 20700 razy | komentarzy [0]
Galaretka z nóżek wieprzowych komentarz



Opinie i komentarze na temat Galaretka z nóżek wieprzowych kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Galaretka z nóżek wieprzowych prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje