Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gęsina w sosie pomarańczowym

Czas 65 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

4 gęsie piersi
4 ząbki czosnku
sól i pieprz
tymianek
15 dag boczku
2 cebule
2 jabłka obtoczone w majeranku
sok z 2 pomarańczy
ziemniaki z koperkiem
czerwona kapusta

Gęsina w sosie pomarańczowym - sposób wykonania:

Pomysł na gęsinę w sosie pomarańczowym z programu Ewy Gotuje.

Filety z piersi nacinamy od strony skóry na kształt krzyża, następnie solimy i pieprzymy oraz nacieramy czosnkiem wyciśniętym przez praskę, odkładamy do lodówki na kilka godzin. po tym czasie obsmażamy zaczynając od strony ze skórą. Tłuszcz spod gęsi zlewamy a usmażone filety przekładamy do garnka.
Boczek kroimy kostkę i smażymy na patelni jeśli ma mało tłuszczu dodajemy ten spod smażenia filetów. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i szklimy. Przekładamy do garnka z filetami, zalewamy sokiem z pomarańczy, dodajemy jabłka obrane, pokrojone w ćwiartki i obtoczone w majeranku. Całość solimy i pieprzymy, dusimy do momentu aż mięsko będzie miękkie, wówczas sos spod gęsi miksujemy.
Gęsinę podajemy z ziemniakami i czerwoną kapustą.


Prześlij przepis

~Gosc | 10-11-12 | Czytano: 5040 razy | komentarzy [0]
Gęsina w sosie pomarańczowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Gęsina w sosie pomarańczowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gęsina w sosie pomarańczowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje