Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry łatwe do zrobienia - Banalny przepis

Czas 20 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

200-250 g. mąki
250 ml. mleka
50 g. masła lub margaryny
2 duże łyżki cukru
2 jaja
mała szczypta soli

Gofry łatwe do zrobienia - Banalny przepis - sposób wykonania:

Masło włożyć do małego garnka i postawić na małym ogniu następnie czekać do roztopienia . W między czasie białko z jaj ubić z solą . Żółtko wrzucić do garnka . Gdy ubijemy sól i białko wrzucamy je do garnka ( tego gdzie przedtem wrzuciliśmy żółtka ) . Do tego samego garnka wrzucić roztopione masło i resztę składników . Masę która wyjdzie dokładnie wymieszać i odstawić na 5 min. tymczasem rozgrzać gofrownice . Ja polecam przed wlaniem masy gofrowej nasmarować gofrownice od środka olejem ( nie jest to konieczne . dzięki temu gofry gdy są gotowe lepiej się wyjmuję ).Teraz należy wlać masę do gofrownicy i czekać aż gofry spęcznieją i nabiorą brązowego koloru . Proponuje je zjeść z konfiturami lub z masłem orzechowym
SMACZNEGO !!!
P.S. Proszę o komentarze


Prześlij przepis

filipiflap | 16-10-09 | Czytano: 209507 razy | komentarzy [83]
Gofry łatwe do zrobienia - Banalny przepis komentarz



Opinie i komentarze na temat Gofry łatwe do zrobienia - Banalny przepis kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

83 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gofry łatwe do zrobienia - Banalny przepis prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Super
2009-10-24 12:10

Super przepis polecam.

Autor
Tytul
2009-10-31 18:52

nie wiem czy gofry wyjdą bez dodatku proszku do pieczenia proszę o pomoc

Autor
andrzej
2009-10-31 18:53

przeciez ci pisze w przepisie

Autor
Tytul
2009-10-31 18:53

no ale czy wyjdzie ?

Autor
Tytul
2009-10-31 18:55

andrzej ma racje przeciez ci pisze w przepisie

Autor
filipiflap
2009-10-31 19:00

gofry oczywiście wyjdą nie dodaje nigdy przepisu niesprawdzonego .

Autor
haha
2009-11-16 19:01

Ale skomplikowane hahah

Autor
dzięki
2009-11-22 14:02

Genialny przepis !!!!!!!!! ;DD

Autor
Tytul
2009-11-23 18:14

Ile wyjdzie gofrów z tego przepisu?

Autor
Kokainee
2009-11-26 15:24

lepiej dodac proszek do pieczenia xd yhy
spoko przepis

Autor
Tytul
2009-12-02 15:39

gofry pyyyychaaaa!

Autor
Tytul
2009-12-05 18:43

Mi nie wyszły:(

Autor
świetne gofry
2009-12-06 17:46

Właśnie takiego przepisu szukałem. Bez proszku do pieczenia, bez zbędnej chemii a gofry palce lizać...SUPER!!!

Autor
Tytul
2009-12-10 22:49

Pychaaaaaaaa.... najlepsze sa z czekolada..... :)):))

Autor
pyszne gofry
2009-12-11 15:05

dobre są te gofry!!! :)

Autor
pycha gofry
2010-01-01 21:05

bardzo pyszne gofry , żadnego kombinowania tylko proste gofry

Autor
Tytul
2010-01-04 20:41

gofry całkiem nie udane, nie polecam, bleee :(

Autor
Tytul
2010-01-05 13:08

Wszystko według przepisu i gofry pyszne :)Polecam :!!

Autor
Tytul
2010-01-05 13:08

Również polecam :) Mojemu ukochanemu bardzo smakowały :)

Autor
Tytul
2010-01-08 17:10

ale chała ochydne

Autor
ha
2010-01-08 19:36

ile wyjdzie gofruw z przepisu

Autor
m
2010-01-15 15:59

super gofry

Autor
Tanqo
2010-01-20 13:52

Pyszne gofry :) Dziekuje :)

Autor
Tytul
2010-01-26 18:43

Zarąbiste tosty wyszły. 5 razy w kosmos i a cie pierncze!!! Weee!!!

Autor
Mm...
2010-01-27 12:53

Pyszne.. właśnie jem takie cieplutkie... z marmoladą bitą śmietaną i owocami:) Smacznego:)

Autor
Tytul
2010-01-27 15:26

WSZYSTKO WEDŁUG PRZEPISU- GORACO POLECAM.GOFRY PYSZNE Z PORCJI WYSZŁO MI 20SZT

Autor
kruche?
2010-01-29 20:47

Mam pytanie, czy te gofry są kruche czy bardziej miękkie??

Autor
kasia
2010-01-30 18:54

są pyszne polecam

Autor
Lipa!
2010-02-01 19:18

A mi nie wyszly! przykleily sie do gofrownicy i ciasto sie rozeszlo, podzielilo na dwa i po minucie juz byl;o przypalone, nie dalo sie go zdjac w calosci... w kawalkach tez byly problemy :(

Autor
hm
2010-02-04 19:32

moze i pycha ale sól a pozniej cukier hmm dziwne ,,, ja dodaje proszek do pieczenia 1 lyzeczke i pol lyzeczki cukru waniliowego ... no sorry ale nie sol do gofrow !!!! pozdrawiam smakoszy

Autor
Tytul
2010-02-07 13:24

szczypta soli- to dość często dodaje się do piany z białek, chyba ktoś nie umie tu czytać

Autor
jsaaaa
2010-02-10 15:47

mogą byyyć.. chociaz wole te ze straganów ;)))

Autor
Rewelacja
2010-02-23 13:27

mimo że nie ma proszku do pieczenia to najlepsze gofry jakie do tej pory mi wyszły, a wypróbowałam do tej pory naprawdę wiele przepisów

Autor
Tytul
2010-02-27 13:51

a spróbujcie te gofry zjesc z bananami i czekolada roztopiona nie ma nic lepszego:)

Autor
Mocha
2010-03-07 14:13

Właśnie je robie i napewno wyjdą

Autor
:/
2010-03-19 18:29

Ten przepis jest do kitu ja robiłam 3 razy i nic mi nie wyszło tylko wyrzuciłam składniki...:(

Autor
angel
2010-03-20 19:10

te gofry smakują jak omlety ohyda.

Autor
Gofry
2010-03-27 12:23

A tak orientacyjne, jak długo powinno się wypiekać gofry 1000W maszynką aby się nie przepaliły, lub by nie były z zakalcem?

Autor
Gofry
2010-03-29 1:22

Musisz sama wyczuć swą gofrownicą. Dodam od siebie, że znakiem do wyciągnięcia gofrów z gofrownicy jest gdy przestają parować :-)

Autor
gofry
2010-04-01 20:10

przepyszne polecam...ja dodalam troche cytryny

Autor
Ochyda
2010-04-03 13:46

wiesz lepiej ty nie podawaj przepisów bo są nie dobre a dla tych co chcą wiedzieć to ja ty gofrów nie polecam bo może się przez nie rozchorować

z poważanie ktoś kto cie nie lubi nara :P

Autor
ROzaLIa
2010-04-07 14:19

Przepis przepisałam teraz spróbuje zrobic mam nadzieje ze mi wyjdą.

Autor
Jeszcze niewiem!
2010-04-28 11:12

Właśnie z dziewczynami próbujemy;) zrobic gofry!! :)

Autor
weronika
2010-04-29 15:06

ale nie mam gofrownicy

Autor
Paulla
2010-05-10 17:54

Bardzo dobry przepis...
Gofry... Mmmm, palce lizać :-))
Polecam i pozdrawiam...

Autor
angel;]
2010-06-01 18:47

SUPER WYSZŁY TE GOFRY MMM PYCHOTKA PALCE LIZAC I CI CO PISALI ŻE ZĄ OKROPNE CHYBA DLA WAS DLA MNIE PYSZNE I MI SUPCIO WYSZŁY ZA 1 RAZEM :}

Autor
czemu ...
2010-06-15 17:19

W żadnym przepisie nie piszecie jaka make ?
Rodzajów jest pełno czy tak trudno napisać jaka ?

Autor
ponieważ
2010-06-15 17:37

oczywiste jest, że chodzi o mąkę pszenną ( np. pszenna tortowa ), innych niż pszenna używa się rzadko i wtedy to już trzeba faktycznie zaznaczyć w przepisie, że chodzi o mąkę kukurydzianą, żytnią, pszenną krupczatkę itp.

Autor
Marta
2010-07-09 18:09

super!!!!!!!:D

Autor
Tytul
2010-08-20 10:36

gofry wyszły bardzo dobre!

Autor
ekstra goferki!
2010-09-06 20:05

wyszły super!!!dzięki!

Autor
ja
2010-09-08 17:03

dzieki gofrt wyszly dobre :):)

Autor
Tytul
2010-11-22 16:38

Gofry są pyszne! Są chrupiące, idealne! Nie dodałam proszku do pieczenia (ktoś miał z tym problem - udały się i bez); Polecam, naprawdę!

Autor
przepis
2010-12-02 12:34

bardzo mała porcja. jestem niezadowolony.

Autor
Tytul
2010-12-05 18:56

bardzo proste, br. smaczne, szybkie do zrobienia... polecam!

Autor
Pychotka!
2010-12-25 10:50

Polecamy z całego serca, pyszne, bez proszku do pieczenia, mniam! My dodajemy jeszcze cukier waniliowy (nie wanilinowy!) PYCHA.

Autor
Tytul
2010-12-29 11:37

dobre gofry !!! Polecam

Autor
Tytul
2010-12-29 11:49

zobaczymy jak wyjdzie tym co jedli albo jedzą życzę smacznego:D

Autor
Cudo!
2011-01-03 22:20

Są przeeeeeeee pyszne... ! właśnei takie jak lubię!.. :) nie rozumię tych, którzy narzekają Najwidoczneij to oni popełnili jakiś błąd... ;/
Śą naprawde wyśmienite...

Autor
Tytul
2011-01-19 14:47

Pyszne, zmniejszyłam trochę zawartość mleka i w zamian dodałam 1/4 szklanki piwa (zastępuje sztuczny proszek do pieczenia). Mniami !!!

Autor
Złe ;(
2011-01-25 19:16

Mówię to naprawdę szczerze te gofry nie wyrastają.Szkoda czasu i wszystkich brudnych naczyń.;/

Autor
gofry
2011-02-03 18:15

bardzo dobry przepis zaraz będę próbować

Autor
Tytul
2011-02-09 11:17

super pomogles mi

Autor
Tytul
2011-02-14 17:24

nigdy_nie_jadłem_takich_gofrów

Autor
Tytul
2011-02-14 19:29

sol sie dodaje zeby łatwiej ubic bialka i nie sypisze tej soli lyzkami tylko szczypte

Autor
Tytul
2011-02-24 1:29

gofry nawet wyszły, ale na pewno nie są to smaczne gofry. za dużo masła i za mało cukru. są zupełnie płaskie, bez smaku.

Autor
Tytul
2011-02-24 12:09

supcio goferki pozdro..

Autor
Tytul
2011-04-02 17:54

goferki palce lizać. polecam naprawde super

Autor
Tytul
2011-04-18 20:10

ile one się robią ? bo chce dziś je zrobić a nie wiem ile będą one się robiły .!

Autor
gofry
2011-04-18 20:14

wyraźnie jest napisane, że około 20 minut

Autor
niezłe
2011-05-08 15:15

gofry były dość dobre tylko nie wyrosły

Autor
Pycha :D
2011-05-13 20:23

Pyszne gofry , a to nie jedyny przepis który stosowałem :p Polecam !

Autor
nanaaa .:*
2011-05-28 21:22

wyszlyy . xxd pyszotka :** :):* Polecam .. A . moja uwaga . " dajcie troche proszku do pieczenia .:) " pozdrawiam .:)

Autor
nelka
2011-05-28 23:53

a mnie smakowały ;) Pyszne gofry. Nie rozumiem tych komentarzy.. jeśli komuś nie pasuje przepis bez proszku do pieczenia to w necie można znaleźć milion przepisów z proszkiem. Gofry są chrupiące.. pyszne, a jeśli ktoś woli słodsze to niech sobie dosłodzi.. cóż za problem?

Autor
Tytul
2011-06-30 23:10

mam takie jedno male praktyczne pytanko jaka maka jest najlepsza zytnia pszenna czy moze tortowa? pozdrawiam Krzysiek

Autor
gofry
2011-07-01 7:09

do zrobienia gofrów tylko pszenna, tortowa to rodzaj mąki pszennej. Osobiście do wszystkiego - ciast, naleśników, gofrów używam pszennej tortowej. Żytnia to raczej chyba tylko do pieczenia chleba.

Autor
Tytul
2011-07-01 17:24

no dzieki za podpowiedz. mialem dylemat z maka bo ostatnio wlasnie eksperymentowalem z pieczeniem chleba i z tad taka dbalosc o rodzaj maki. pozdrowka ze slonecznego Dublina. Krzysiek

Autor
Tytul
2011-07-24 17:21

Gofry bardzo dobre! Proste w przyzadzeniu. robi sie prosto. POLECAM!

Autor
Matheo
2011-08-25 18:40

Gofry z tego przepisu to po prostu pierwsza liga. B.łatwe w zrobieniu a jakie smaczne! Polecam wszystkim.

Autor
Tytul
2011-09-28 18:50

Czy może nie wyrasta dlatego, że jest napisane aby sypać mąkę lejąc mleko do substancji żółtka z ubitą pianą...

W innych przepisach jest napisane aby dodawać ubitą pianę ze szczyptą soli do wymieszanego ciasta leżakującego 10 min.

Autor
Pyszne!
2012-02-27 18:42

Moja mama zrobiła, są przepyszne! Nie ubiła białka, ale to szczegół. Polecam! Z siostrą się zajadamy :D

Autor
hadriana
2012-06-01 8:52

przepis skuteczny, gofry przepyszne,
udało się nawet mi(osobie która z kuchnią i gotowaniem ma narazie mało wspólnego;))

Autor
zuz
2012-07-26 18:57

pycha! wyszły genialne i od tej pory robię je regularnie! polecam :DDDDD

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje