Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy na Grilla Grillowana karkówka
Składniki:
2-2,5 kg schabu karkowego;
marynata:
4 ząbki czosnku
szklanka oliwy z oliwek (oleju z pierwszego tłoczenia)
szklanka czerwonego wytrawnego wina, przyprawa do mięsa grillowanego
Grillowana karkówka - sposób wykonania:
Marynata: W naczyniu, w którym będziemy marynować mięso, mieszamy oliwę, wino, rozdrobniony czosnek, całe opakowanie przyprawy na grill. Wkładamy mięso (pokrojone w kotlety grubości ok. 1,5 cm i lekko rozbite tłuczkiem) i obtaczamy je w
powstałym sosie, aby zioła dobrze przylgnęły do mięsa. Całość zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum godzinę. Kładziemy na ruszt grilla z bardzo gorącym żarem pod spodem. Pieczemy kilkanaście minut po każdej
stronie, podlewając podczas pieczenia marynatą. Jak widać, przepisy kulinarne na dania z grilla nie są skomplikowane.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 39640 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Grillowana karkówka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują