Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Gulasz węgierski segedyński
Czas 125 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
80 dag mięsa z łopatki wieprzowej
3 sztuki cebuli
4 ząbki czosnku
słodka papryka mielona (duża łyżka)
1 kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
mielony kminek 2 łyżeczki
1 litr bulionu wołowego
ewentualnie kwaśna śmietana
Gulasz węgierski segedyński - sposób wykonania:
Przepis na gulasz węgierski segedyński z kapustą kiszoną: cebulę i mięso kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy posiekany czosnek.
Mięso wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyżką oleju. Smażymy.
Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę, chwilę smażymy po czym całość przenosimy do garnka z mięsem. Podlewamy bulionem i dusimy 40 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy (sól, pieprz, kminek), podlewamy bulionem. Dusimy godzinę.
Można podawać ze śmietaną.
Prześlij przepis asieńka | 27-11-10 | Czytano: 26517 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz węgierski segedyński prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują