Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gulasz węgierski segedyński

Czas 125 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

80 dag mięsa z łopatki wieprzowej
3 sztuki cebuli
4 ząbki czosnku
słodka papryka mielona (duża łyżka)
1 kg kapusty kiszonej
sól, pieprz
mielony kminek 2 łyżeczki
1 litr bulionu wołowego

ewentualnie kwaśna śmietana

Gulasz węgierski segedyński - sposób wykonania:

Przepis na gulasz węgierski segedyński z kapustą kiszoną: cebulę i mięso kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy posiekany czosnek.
Mięso wrzucamy do garnka z rozgrzaną łyżką oleju. Smażymy.
Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę, chwilę smażymy po czym całość przenosimy do garnka z mięsem. Podlewamy bulionem i dusimy 40 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę kiszoną. Doprawiamy (sól, pieprz, kminek), podlewamy bulionem. Dusimy godzinę.
Można podawać ze śmietaną.


Prześlij przepis

asieńka | 27-11-10 | Czytano: 25011 razy | komentarzy [0]
Gulasz węgierski segedyński komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz węgierski segedyński kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz węgierski segedyński prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje