Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

8 jajek
40 dag pieczarek
1 cebula
pęczek szczypiorek
1-2 łyżki masła
sól, pieprz

Jajka faszerowane pieczarkami - sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać, umyć drobniutko
posiekać, udusić na maśle, (sos musi całkowicie odparować) dodać sól i pieprz, poczekać aż wystygną.
Pieczarki i cebulę można lekko zmiksować. Wymieszać żółtka z masą pieczarkowo cebulową, dodać posiekany szczypiorek i ewentualnie dosolić do smaku. Masą napełniać połówki białek.


Prześlij przepis

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 30647 razy | komentarzy [0]
Jajka faszerowane pieczarkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Jajka faszerowane pieczarkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje