Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z jajek i nabiału Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:
8 jajek
40 dag pieczarek
1 cebula
pęczek szczypiorek
1-2 łyżki masła
sól, pieprz
Jajka faszerowane pieczarkami - sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać, umyć drobniutko
posiekać, udusić na maśle, (sos musi całkowicie odparować) dodać sól i pieprz, poczekać aż wystygną.
Pieczarki i cebulę można lekko zmiksować. Wymieszać żółtka z masą pieczarkowo cebulową, dodać posiekany szczypiorek i ewentualnie dosolić do smaku. Masą napełniać połówki białek.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 30729 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują