Strona główna > > Porady kulinarne

Jakie są idealne obiady w słoiku na podróż

Podróżowanie to jeden z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Bez względu na to, gdzie wyjeżdżasz i w jakim celu, warto mieć zawsze pod ręką jakościowe danie, które pozwoli szybko poskromić głód. Weź też pod uwagę, że niektóre destynacje dają nieco ograniczone możliwości codziennego gotowania, a stołowanie się w przydrożnych barach może być ryzykowne.

Gotowe obiady w słoiku nie zajmą dużo miejsca w bagażu, łatwo je przechowasz - w lodówce lub w odpowiednim kartonie termoizolacyjnym - i bez problemu przygotujesz. Większość z nich wystarczy jedynie podgrzać, aby móc raczyć się smakowitym posiłkiem, zawsze świeżym i pełnym wartości odżywczych. Poznaj nasze propozycje na idealne obiady w słoiku, które sprawdzą się zawsze podczas wojaży.

Jakie dania na wyjazd wybrać?

Weki to świetny pomysł na wyjazd, ponieważ w słoikach zamknięty jest gotowy obiad nawet dla kilku osób. Możesz wybierać pyszne, esencjonalne zupy, które wystarczy tylko podgrzać, gotowe drugie dania z propozycji tzw. potraw jednogarnkowych albo postawić na wyśmienite bazy obiadowe, jak sosy czy potrawki i to nie tylko tradycyjnej kuchni polskiej, ale również tej z różnych zakątków świata.

Wekowane obiady w słoiku możesz przyrządzić wcześniej samodzielnie albo zdecydować się na zamówienie ich od najlepszych dostawców. Na rodzimym rynku działa wiele manufaktur, dla których przyrządzanie gotowych dań w słoikach to prawdziwa pasja i dokładają wszelkich starań, aby obiady były nie tylko smaczne, ale również pełnowartościowe i tylko z naturalnym składem. Oto kilka propozycji na gotowe obiady w słoiku, które podczas wyjazdu sprawdzą się najlepiej.

Gotowe zupy w słoikach

Zupy na wyjeździe sprawdzają się doskonale, ponieważ te gotowe w słoikach są pełnowartościowym daniem i nie potrzebujesz żadnych dodatków, aby skomponować pyszne danie. Wystarczy, że podgrzejesz zawartość słoika i zaserwujesz obiad całej swojej rodzinie. Wśród najlepszych propozycji na uwagę zasługuje pożywny rosół na trzech rodzajach mięs, rozgrzewająca zimą kwaśnica z wędzonym żeberkiem albo orzeźwiająca tajska, idealna podczas wakacyjnego podróżowania. Świetnie sprawdzi się również krupnik z pulpecikami, który stanowi solidny posiłek na duży głód.

Gotowe drugie dania na wyjazd

Wybierz weki, które wystarczy tylko podgrzać, aby móc zajadać się smakowitym obiadem. Doskonałym pomysłem są tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, kurczak w sosie szpinakowo – lazurowym, bitki w sosie własnym albo bigos. Na wyjazd możesz też zabrać mango curry z kurczakiem, aby zaserwować indyjskie danie z dodatkiem ugotowanego ryżu lub sos boloński, który z makaronem spaghetti będzie stanowił doskonałą, włoską ucztę.

Artykuł partnerski.


~Gosc | Czytano 353 razy|



Ewa gotuje