Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kaczka faszerowana

Składniki:

1 kaczka odfiletowana
4 łyżki oleju
1 obrana cebula

Nadzienie:
40 dag mięsa mielonego z indyka
40 dag mielonej wątróbki z drobiu
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 pęczek zielonej pietruszki
1 łyżka przyprawy

Vegeta
sól, pieprz do smaku

Kaczka faszerowana - sposób wykonania:

Jaja ubić, pietruszkę drobno pokroić wszystkie składniki połączyć.
Tak przygotowanym nadzieniem napełnić odfiletowaną kaczkę. Dokładnie zszyć kaczkę nićmi. Polać olejem i posypać solą i pieprzem całą. Włożyć do żaroodpornego naczynia zalać szklanką wody i dodać całą cebulę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem około 80 minut w temperaturze 220 st.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 28-07-08 | Czytano: 72017 razy | komentarzy [1]
Kaczka faszerowana komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2008-12-26 12:01

interesujący przepis warto spróbować

Linia tła strony

Dodaj komentarz