Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Kaczka faszerowana
Składniki:
1 kaczka odfiletowana
4 łyżki oleju
1 obrana cebula
Nadzienie:
40 dag mięsa mielonego z indyka
40 dag mielonej wątróbki z drobiu
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 pęczek zielonej pietruszki
1 łyżka przyprawy
Vegeta
sól, pieprz do smaku
Kaczka faszerowana - sposób wykonania:
Jaja ubić, pietruszkę drobno pokroić wszystkie składniki połączyć.
Tak przygotowanym nadzieniem napełnić odfiletowaną kaczkę. Dokładnie zszyć kaczkę nićmi. Polać olejem i posypać solą i pieprzem całą. Włożyć do żaroodpornego naczynia zalać szklanką wody i dodać całą cebulę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem około 80 minut w temperaturze 220 st.
Prześlij przepis ~Gosc | 28-07-08 | Czytano: 73047 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kaczka faszerowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują