Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Karkówka kebabowa

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 1 kg karkówki
- Przyprawa kebab lub gyros
- 2 cebule
- 10 łyżek keczupu pikantnego
- 6 łyżek majonezu
- łyżeczka musztardy

Karkówka kebabowa - sposób wykonania:

Karkówkę myjemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do gyrosa lub kebaba.
Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

Sos: w kubku mieszamy keczup z majonezem i musztarda, powstanie gładki sos. Po tym czasie karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy cebula pokrojoną w piórka i smarujemy sosem.
Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach pod przykryciem. Na około 10 minut przed odkrywamy aby przyrumienić.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 28-12-16 | Czytano: 2624 razy | komentarzy [1]
Karkówka kebabowa komentarz



1 komentarzy

Autor
renata
2017-01-08 16:06

Może być dobre.

Linia tła strony

Dodaj komentarz