Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Karkówka kebabowa
Czas 40 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
- 1 kg karkówki
- Przyprawa kebab lub gyros
- 2 cebule
- 10 łyżek keczupu pikantnego
- 6 łyżek majonezu
- łyżeczka musztardy
Karkówka kebabowa - sposób wykonania:
Karkówkę myjemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do gyrosa lub kebaba.
Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Sos: w kubku mieszamy keczup z majonezem i musztarda, powstanie gładki sos. Po tym czasie karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy cebula pokrojoną w piórka i smarujemy sosem.
Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach pod przykryciem. Na około 10 minut przed odkrywamy aby przyrumienić.
Prześlij przepis ~Gosc | 28-12-16 | Czytano: 4575 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka kebabowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują