Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Karkówka z kapustą i ananasem
Czas 170 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1,5 kg karkówki
800 g kapusty kiszonej
puszka ananasa
sól, pieprz, kolendra
pół łyżka smalcu
ziemniaki
ziemniaki
woda
2 ząbki czosnku
mleko
koperek
sól
Karkówka z kapustą i ananasem - sposób wykonania:
Mięso myjemy i osuszamy. W moździerzu należy utłuc pieprz i kolendrę dodajemy sól, mieszanką nacieramy mięso z każdej strony, po czym wkładamy do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Po wyjęciu mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do gęsiarki (lub naczynia żaroodpornego).
Kapustę kiszoną siekamy i bardzo dobrze odciskamy z soku (inaczej potrawa będzie za kwaśna).
Ananasa wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Sokiem zalewamy mięso a kostkami obsypujemy potrawę. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, zalewamy wodą oraz mlekiem w proporcjach pół na pół, wrzucamy czosnek w łupinie, solimy. Gotujemy do miękkości. Na talerzu posypujemy koperkiem.
Prześlij przepis mewa80 | 10-12-11 | Czytano: 28221 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Karkówka z kapustą i ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują