Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Kaszubskie klopsy
Czas 40 minut
Porcji 3
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
- mięso wieprzowe
- ziemniaki
- jajka
- jedna cebula
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, magi
Kaszubskie klopsy - sposób wykonania:
Kaszubskie klopsy. Cebulę kroimy w kostkę, następnie szklimy i dodajemy do mięsa. Do wyrobionej konsystencji dodajemy jajka i bułkę tartą. Z powstałej masy formujemy klopsiki.
W międzyczasie zagotowujemy wywar z Vegetą oraz w oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki jako przystawkę do dania.
Klopsiki wrzucamy do wrzącego wywaru na około 10 minut.
Klopsiki podajemy z ziemniakami i sosem pomidorowym lub pieczeniowym.
Potrawę jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka - tam dostałam też przepis. Polecam - super danie!
Prześlij przepis | 27-07-10 | Czytano: 10391 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kaszubskie klopsy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują