Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Kaszubskie klopsy

Czas 40 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- mięso wieprzowe
- ziemniaki
- jajka
- jedna cebula
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, magi

Kaszubskie klopsy - sposób wykonania:

Kaszubskie klopsy. Cebulę kroimy w kostkę, następnie szklimy i dodajemy do mięsa. Do wyrobionej konsystencji dodajemy jajka i bułkę tartą. Z powstałej masy formujemy klopsiki.
W międzyczasie zagotowujemy wywar z Vegetą oraz w oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki jako przystawkę do dania.
Klopsiki wrzucamy do wrzącego wywaru na około 10 minut.

Klopsiki podajemy z ziemniakami i sosem pomidorowym lub pieczeniowym.

Potrawę jadłam w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka - tam dostałam też przepis. Polecam - super danie!


Poleć przepis znajomemu

Aniawu73 | 27-07-10 | Czytano: 8791 razy | komentarzy [0]
Kaszubskie klopsy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz