Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Kawałki kurczaka w krakersach
Składniki:
2 piersi kurczaka
przyprawy : wegeta, pieprz
litr maślanki
opakowanie krakersów
Kawałki kurczaka w krakersach - sposób wykonania:
Pierś kroimy w paski (2 cm szerokości), wkładamy do maślanki i na 2 godziny do lodówki.
Krakersy wkładamy do woreczka i kruszymy na bardzo drobno (mają być jak bułka tarta) za pomocą wałka, pokruszone przesypujemy do miseczki, dodajemy przyprawy : pieprz, sól (ostrożnie gdyż krakersy są słone), curry, można dać również odrobinę ziaren sezamu.
Kawałki kurczaka po wyjęciu z maślanki panierujemy w krakersach i wykładamy na natłuszczoną blachę, pieczemy w 180 stopniach, przez 20 minut, gdy się zrumienią. Pyszny chrupiący kurczaczek, przepis wypróbowany (podpatrzony w programie Nigelli Lawson) :)
Prześlij przepis mewa80 | 17-05-10 | Czytano: 21178 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Kawałki kurczaka w krakersach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują