Strona główna >> Dania główne >> Drób

Kotlety mielone zapiekane w śmietanie

Składniki:

1kg mięsa mielonego z indyka
2 średniej wielkości bułki
1,5 szklanki mleka
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
sól, pieprz do smaku
1/2 litra śmietany kremówki
20 dag sera żółtego

Kotlety mielone zapiekane w śmietanie - sposób wykonania:

Bułkę zamoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć, wymieszać z pozostałymi składnikami. Formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce, kłaść na gorący olej, smażyć aż będą złociste.
Ułożyć kotleciki na blaszce. Ser utrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypywać odrobiną na każdy kotlecik. Zalać śmietaną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st.)
Zapiekać około 45 minut. Podawać gorące z ryżem lub ziemniakami


Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 25-05-08 | Czytano: 48341 razy | komentarzy [0]
Kotlety mielone zapiekane w śmietanie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje