Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Krem z porów
Czas 45 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
300 g porów
3-4 ziemniaki
bulion warzywny
szklanka mleka
łyżka masła
sól, biały pieprz
gałka muszkatołowa
1 dymka
Krem z porów - sposób wykonania:
Białe części porów dokładnie myjemy, po czym drobno siekamy i zalewamy bulionem, gotujemy 40 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dymkę siekamy. Białą część rumienimy na maśle.
Gdy pory zmiękną miksujemy je na krem, dodajemy mleko i przyprawy: sól, pieprz i gałkę, chwilkę gotujemy lecz nie doprowadzamy do wrzenia.
Na talerz kładziemy kilka kostek ziemniaków, zalewamy kremem, posypujmy zrumienioną cebulką oraz szczypiorkiem.
Prześlij przepis mewa80 | 26-05-12 | Czytano: 6701 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Krem z porów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują