Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krem z porów

Czas 45 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

300 g porów
3-4 ziemniaki
bulion warzywny
szklanka mleka
łyżka masła
sól, biały pieprz
gałka muszkatołowa
1 dymka

Krem z porów - sposób wykonania:

Białe części porów dokładnie myjemy, po czym drobno siekamy i zalewamy bulionem, gotujemy 40 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dymkę siekamy. Białą część rumienimy na maśle.
Gdy pory zmiękną miksujemy je na krem, dodajemy mleko i przyprawy: sól, pieprz i gałkę, chwilkę gotujemy lecz nie doprowadzamy do wrzenia.
Na talerz kładziemy kilka kostek ziemniaków, zalewamy kremem, posypujmy zrumienioną cebulką oraz szczypiorkiem.


Prześlij przepis

mewa80 | 26-05-12 | Czytano: 6821 razy | komentarzy [0]
Krem z porów komentarz



Opinie i komentarze na temat Krem z porów kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Krem z porów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje