Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Krewetki w cieście

Czas 15 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

mrożone krewetki (duże)
jajko
100 g mąki tortowej
150 ml zmrożonego szampana
olej do głębokiego smażenia

sos I:
100 ml sosu sojowego
1 łyżeczka chrzanu wasabi

sos II
5 łyżek majonezu
2 łyżki keczupu
kilka kropel tabasco
łyżka whisky lub brandy

Krewetki w cieście - sposób wykonania:

Tempura z krewetek na szampanie.
Ogólnie uważa się, że owoce morza są afrodyzjakiem a więc to bardzo dobra propozycja dla tych którzy mają zamiar przygotować na Walentynki romantyczną kolację. Przepis jest prosty i sprawdzony bowiem pochodzi z programu Ewa Gotuje.
Zaczynamy od wsadzenia do zamrażarki butelki szampana, musi być dobrze schłodzony.
Jajko roztrzepujemy w misce, dodajemy mąkę, mieszamy. Następnie wlewamy szampana, delikatnie mieszamy, miskę z ciastem wstawiamy do drugiej miski wypełnionej lodem. Krewetki spinamy wykałaczkami maczamy cieście (po ich rozmrożeniu) i smażymy na głębokim oleju. Osączamy na ręczniku papierowym.
Składniki sosów mieszamy. Krewetki podajemy z sosami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 10-02-11| Czytano: 15930 razy |komentarz [0]
Krewetki w cieście komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz