Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Makaron penne rigatte w sosie warzywnym

Czas 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

Paczka makaronu penne rigatte
Woda
Sól pieprz
Warzywa na patelnię
Domowy przecier pomidorowy 1 litr
Żółty ser
Olej roślinny
Bazylia
Bazylia suszona
Oliwa

Makaron penne rigatte w sosie warzywnym - sposób wykonania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut dodajemy trochę oliwy. Po ugotowaniu makaronu warzywa wrzucamy na patelnię żeby się odmroziły i zmiękły.
Wlewamy domowej roboty przecier pomidorowy i mieszamy.
Doprawiamy bazylią suszoną solą i pieprzem oraz ścieramy żółty ser.

Warzywa dusimy w tym przecierze ok. 25-30 minut. Po uduszeniu warzyw makaron dajemy na talerz polewamy sosem warzywnym posypujemy serem oraz dekorujemy listkami bazylii.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 10-09-14 | Czytano: 1397 razy | komentarzy [0]
Makaron penne rigatte w sosie warzywnym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje