Strona główna >>
Dania mączne >>
Makarony Makaron penne rigatte w sosie warzywnym
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
Paczka makaronu penne rigatte
Woda
Sól pieprz
Warzywa na patelnię
Domowy przecier pomidorowy 1 litr
Żółty ser
Olej roślinny
Bazylia
Bazylia suszona
Oliwa
Makaron penne rigatte w sosie warzywnym - sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut dodajemy trochę oliwy. Po ugotowaniu makaronu warzywa wrzucamy na patelnię żeby się odmroziły i zmiękły.
Wlewamy domowej roboty przecier pomidorowy i mieszamy.
Doprawiamy bazylią suszoną solą i pieprzem oraz ścieramy żółty ser.
Warzywa dusimy w tym przecierze ok. 25-30 minut. Po uduszeniu warzyw makaron dajemy na talerz polewamy sosem warzywnym posypujemy serem oraz dekorujemy listkami bazylii.
Prześlij przepis ~Gosc | 10-09-14 | Czytano: 2365 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Makaron penne rigatte w sosie warzywnym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują