Strona główna > > Porady kulinarne

Mikser spiralny do zadań specjalnych

Mikser spiralny dostępny najczęściej w pojemnościach 5L, 10L, 20L jest profesjonalnym urządzeniem gastronomicznym wykorzystywanym do mieszania zarówno kruchych jak i drożdżowych ciast o dużej gęstości. Doskonale nadaje się do mieszania ciasta na pizzę lub pierogi. Wykorzystywany jest przez restauracje, pizzerie, pierogarnie oraz gospodarstwa domowe. Poznaj główne cechy mieszarki do ciężkiego ciasta. Dowiesz się także czym się kierować przy wyborze miksera spiralnego.

Mikser spiralny 5L, 10L, 20L - najpopularniejsze pojemności


Miksery spiralne występują najczęściej w pojemnościach 5L, 10L, 20L. Dostępne są także ogromne 120 litrowe, przemysłowe miksery z dodatkową funkcją ugniatania. Bez względu na wielkość, wszystkie miesiarki są proste w obsłudze, trwałe i bezpieczne. Pojemność urządzenia jest najprostszą rzeczą do określenia podczas wyboru urządzenia. Z doświadczenia warto wybrać większe urządzenie, niż teoretycznie zakładamy w danej chwili używać. Zapas miejsca i mocy docenimy podczas codziennego używania.


Mikser spiralny do ciasta na pizzę i pierogi


Najpopularniejszym wykorzystaniem miksera spiralnego jest wyrabianie ciasta na pizzę oraz ciasta na pierogi. Zwykłe miksery nie dają rady mieszać ciężkiego ciasta w punktach gastronomicznych. Piekarnie i cukiernie także korzystają z przemysłowych mieszarek spiralnych. Urządzenie jest proste w obsłudze, trwałe i higieniczne. Misa ze stali kwasoodpornej idealnie sprawuje się przy kontakcie z żywnością i jest łatwa w utrzymaniu czystości. Miksery spiralne posiadają zabezpieczenia w postaci osłony z mikrowłącznikiem. Urządzenia gastroprodukt.pl charakteryzują się wysoką wydajnością w przemysłowych warunkach pracy. Specjaliści odpowiedzą na wszelkie pytania i wątpliwości. Doradzą w wyborze odpowiedniego miksera dostosowanego do indywidualnych potrzeb.



Mikser spiralny do zadań specjalnych

Główne cechy mikserów spiralnych. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?


Przy wyborze miksera najważniejsza jest jego moc oraz pojemność. Inne wymagania i potrzeby produkcyjne będzie miał właściciel restauracji czy pizzerii od piekarza. Wymiary i waga urządzenia także jest istotna. Musi się zmieścić w przeznaczonym miejscu. Przy wyborze miksera spiralnego warto wziąć pod uwagę model z dwiema prędkościami. Dzięki temu można dostosować prędkość i czas do gęstości wyrabianego ciasta. Kupując urządzenie przemysłowe zwróćmy uwagę na rodzaj zasilania. Dostępne są modele jedno jak i trzy fazowe. Nie każdy z nas ma możliwość podłączenie urządzeń na tzw. siłę. Miksery na zasilanie trzy fazowe polecane są do profesjonalnych punktów gastronomicznych oraz piekarni. Mniejsze punkty usługowe oraz użytkownicy domowi wybierają urządzenia zasilane standardowym napięciem 230 V. W zależności od zastosowania mamy wybór między stałą i ruchomą dzierżą. Gdy wybierzemy model idealnie pasujący do naszych zastosowań, ostatnią rzeczą jaką należy zrobić, jest zapoznanie się z opiniami na branżowych forach i grupach dyskusyjnych.



Artykuł partnerski.
~Gosc | Czytano 52 razy | 21-09-2020 |



Ewa gotuje