Strona główna >> Desery >> Ciasta

Orzechowa polewa na ciasto

Czas 30 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kostki masła
3/4 szklanki cukru
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
20 dag orzechów włoskich

Orzechowa polewa na ciasto - sposób wykonania:

Masło roztapiamy, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy posiekane orzechy, następnie gotujemy 15 minut na małym ogniu aż zgęstnieje. Ciepłą polewą smarujemy ciasto, odstawiamy do wystygnięcia.
Polewę możemy stosować na różne ciasta, jako urozmaicenie od polewy czekoladowej. Ja robiłam z tego przepisu polewę na piernik.


Prześlij przepis

asieńka | 03-01-11 | Czytano: 9719 razy | komentarzy [0]
Orzechowa polewa na ciasto komentarz



Opinie i komentarze na temat Orzechowa polewa na ciasto kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Orzechowa polewa na ciasto prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje