Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Orzechowa polewa na ciasto
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kostki masła
3/4 szklanki cukru
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
20 dag orzechów włoskich
Orzechowa polewa na ciasto - sposób wykonania:
Masło roztapiamy, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy posiekane orzechy, następnie gotujemy 15 minut na małym ogniu aż zgęstnieje. Ciepłą polewą smarujemy ciasto, odstawiamy do wystygnięcia.
Polewę możemy stosować na różne ciasta, jako urozmaicenie od polewy czekoladowej. Ja robiłam z tego przepisu polewę na piernik.
Prześlij przepis asieńka | 03-01-11 | Czytano: 9459 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Orzechowa polewa na ciasto prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują