Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Paluszki z makiem
Czas 25 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4 szklanki mąki
2 jajka
pół szklanki śmietany
5 dag drożdży
1 margaryna
sól, pieprz
łyżeczka cukru
jajko
mak
lub sezam
Paluszki z makiem - sposób wykonania:
Bardzo szybka i prosta przekąska na imprezę. Margarynę siekamy z mąką, drożdże rozcieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą wyrabiając ciasto.
Rozwałkowujemy je na placek i wycinamy cienkie paski. Każdy pasek smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy makiem lub sezamem.
Odstawiamy na parę minut aby podrosły, pieczemy w temperaturze 200 stopni do momentu aż paluchy uzyskają rumiany złoty kolor.
Prześlij przepis mewa80 | 14-10-10 | Czytano: 10278 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Paluszki z makiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują