Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Pieczarki faszerowane
Czas 25 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
6 dużych pieczarek
30 dag sera żółtego
30 dag szynki
papryka czerwona
duża cebula
łyżka drobno posiekanej bazylii
łyżka drobno posiekanej pietruszki
4 łyżki oleju
sól, pieprz
Pieczarki faszerowane - sposób wykonania:
Pieczarki obieramy, odcinamy trzonki, kapelusze lekko wydrążamy.
Szynkę, cebule i paprykę oraz trzonki pieczarek drobno kroimy.
Z oleju, bazylii i pietruszki oraz soli i pieprzu robimy sos, pieczarki wypełniamy nadzieniem, polewamy sosem i posypujemy żółtym serem startym na drobnych oczkach.
Zawijamy w folię i grillujemy 20 minut lub zapiekamy 15 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 17946 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pieczarki faszerowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują