Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Pizza z tuńczykiem i kukurydzą

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g mąki pszennej
40 g drożdży
ciepła woda - ok. 250 ml
łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy
puszka tuńczyka w sosie własnym
łyżka suszonego oregano
puszka kukurydzy

Pizza z tuńczykiem i kukurydzą - sposób wykonania:

Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy (drożdże rozprowadzone z cukrem i ciepłą wodą, wymieszane z ok. 4 łyżkami mąki), przykryć i odstawić na 15 minut, aż wyrosną. Wymieszać i wyrobić dość miękkie ciasto. Jeśli ciasto wydaje się za twarde, wlać jeszcze wodę.
Dolać oliwę, wszystko razem ponownie wyrobić. Odstawić na 10 minut.
Przygotowanie nadzienia:

Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sitku. Cebulę kroimy. Ser trzemy w piórka. Wałkujemy ciasto i umieszczamy na blasze do pieczenia - najlepiej na położonym nań pergaminie. Uwaga - można rozwałkować ciasto na trochę większy rozmiar niż ma forma, a potem w brzegi zawinąć żółty ser. Będzie pyszniej ze stopionym serem! :) Na
rozwałkowanym cieście rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy, posypujemy oregano, a następnie serem. Na to kładziemy kukurydzę i tuńczyka. Dekorujemy paskami papryki.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku - 220 st
C około 15 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 08-05-08 | Czytano: 51947 razy | komentarzy [5]
Pizza z tuńczykiem i kukurydzą komentarz



Opinie i komentarze na temat Pizza z tuńczykiem i kukurydzą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

5 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pizza z tuńczykiem i kukurydzą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2009-05-07 18:17

dziś upiekę i zobaczymy czy dobry przepis

Autor
:/
2009-06-06 12:58

wygląda dziwnie ale może być pyszna zrobimy spróbujemy

zobaaczymy :p

Autor
pycha
2009-11-01 16:18

zrobilam,polecam-

Autor
mniam
2011-01-11 11:34

przeczytalem przepis i ruszylem do robotki!!pyszna i w 30 minut z pieczeniem. Pozdrawiam

Autor
mniam mniam
2011-07-05 15:16

Polecam ten przepis, ciasto bardzo dobre, doradzam tylko dodać dwie lyżeczki soli, nie jedną i piec okolo 16-17 minut. Pozdrawiam

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje