Przepisy: Warzywa i owoce - Przetwory z owoców


Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Przepis na sok z jabłek otrzymany w sokowirówce. Jabłka myjemy i kroimy na małe kawałki dopasowane do otworu sokowirówki. Wkłada...
Sok z jabłek Sprawdzony przepisSok z jabłek

Sok z jabłek

| Czytano 8690 | komentarz do przepisu [0]
Przepis na dżem z agrestu i malin.
Na dno garnka wylewamy niewielką ilość wody, wsypujemy przebrany, umyty, oszypułkowany agres...
Dżem agrestowy z malinami Sprawdzony przepisDżem agrestowy z malinami

Dżem agrestowy z malinami

| Czytano 8401 | komentarz do przepisu [0]
Porzeczki przesypać cukrem, podgrzać na ogniu aż puszczą sok (mieszając aby nie przywarły). Wrzące nakładamy do słoików, potrząs...
Czarne porzeczki w soku własnym na zimę Sprawdzony przepisCzarne porzeczki w soku własnym na zimę
Obrane jabłka rozdrobnić, włożyć do większego słoika ( razem ze skórkami i gniazdami nasiennymi).
Zalewa: wodę gotujemy z cukre...
Ocet jabłkowy Sprawdzony przepisOcet jabłkowy

Ocet jabłkowy

| Czytano 7872 | komentarz do przepisu [0]
Opłukane i wysuszone maliny rozgnieść i przepuścić przez gazę (2 razy). Uzyskany sok połączyć z cukrem, wymieszać aż do jego roz...
Syrop z malin Sprawdzony przepisSyrop z malin

Syrop z malin

| Czytano 7584 | komentarz do przepisu [0]
Z umytych śliwek wyjmujemy pestki, na dno rondla wlewamy szklankę wody, wkładamy śliwki i wstawiamy wszystko do średnio nagrzane...
Powidła śliwkowe bez cukru Sprawdzony przepisPowidła śliwkowe bez cukru

Powidła śliwkowe bez cukru

| Czytano 7016 | komentarz do przepisu [0]
Obrane i bez pestek brzoskwinie kroimy w kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy cukier żelujący, gotować około 10 minut, mies...
Marmolada z brzoskwiń Sprawdzony przepisMarmolada z brzoskwiń

Marmolada z brzoskwiń

| Czytano 6709 | komentarz do przepisu [0]
Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki (gniazda nasienne usuwamy), zanurzamy je w wodzie do której wyciskamy sok z cytryny (gruszki...
Gruszki w occie Sprawdzony przepisGruszki w occie

Gruszki w occie

| Czytano 6608 | komentarz do przepisu [0]
Marynowane węgierki są idealne by je podawać do mięsa.
Śliwki myjemy, nakłuwamy wykałaczką (nie będą pękać), układamy ciasno w ...
Śliwki w marynacie Sprawdzony przepisŚliwki w marynacie

Śliwki w marynacie

| Czytano 6521 | komentarz do przepisu [0]
Umyty obrany rabarbar kroimy w drobna kostkę, umyte szypułkowane truskawki osączamy na sicie. Do sokownika wkładamy rabarbar, pr...
Sok z truskawek i rabarbaru Sprawdzony przepisSok z truskawek i rabarbaru

Sok z truskawek i rabarbaru

| Czytano 6256 | komentarz do przepisu [0]
Owoce myjemy drylujemy, cytrynę sparzamy, obieramy cienko ze skórki, którą kroimy cienko w paski, do garnka wkładamy wiśnie i sk...
Konfitury z wiśni  Sprawdzony przepisKonfitury z wiśni

Konfitury z wiśni

| Czytano 5827 | komentarz do przepisu [0]
Truskawki wkładamy do garnka, rozgotowujemy na wolnym ogniu, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy jagody, całość smażymy okoł...
Dżem truskawkowy z jagodami Sprawdzony przepisDżem truskawkowy z jagodami

Dżem truskawkowy z jagodami

| Czytano 5741 | komentarz do przepisu [0]