Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Przysmak meksykański

Składniki:

10 dag twardego żółtego sera
15 dag gęstej kwaśnej śmietany
10 dag dymki
po 3 dag zielonych i czerwonych marynowanych
papryczek chili
1 opakowanie chipsów typu tortilla
1 cebula
1 słoik marynowanej papryki
200 ml pikantnego sosu np. salsa

Przysmak meksykański - sposób wykonania:

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze śmietaną. Oczyścić i pokroić w krążki dymkę. Osączyć i pokroić w krążki papryczki chili. Posmarować tłuszczem żaroodporne naczynie. Przełożyć do niego chipsy, dymkę i chili. Polać sosem śmietanowo-serowym i posypać odłożonym serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 st. Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Osączyć na sitku marynowaną paprykę. Zmiksować na gładką masę i wymieszać z sosem salsa oraz cebulą. Przelać do sosjerki. Polewać nim gotowe danie z piekarnika.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 27340 razy | komentarzy [0]
Przysmak meksykański komentarz



Opinie i komentarze na temat Przysmak meksykański kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Przysmak meksykański prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje