Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Pstrąg pod kartoflem
Czas 40 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 50 zł
Składniki:
1 pstrąg
1 ziemniak
2 szczypty mąki ziemniaczanej
masło do smażenia
sól
450 g szpinaku mrożonego
200 g gorgonzoli
125 ml śmietanki 30%
4 ząbki czosnku
sól pieprz
garść orzechów włoskich i garść orzechów laskowych
Pstrąg pod kartoflem - sposób wykonania:
Przepis na pysznego pstrąga z programu Ewa Gotuje.
Rybę pozbawiamy głowa i ogona patroszymy i filetujemy usuwamy ości.
Gotowego fileta przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy.
Czosnek kroimy na plastry, wrzucamy na roztopione masło, chwilkę smażymy lecz nie rumienimy, dodajemy ser, roztapiamy, dodajemy rozmrożony szpinak i zagotowujemy. Całość zalewamy śmietanką i doprawiamy solą i pieprzem, chwilkę dusimy by zgęstniało, następnie dodajemy orzechy (można je najpierw podprażyć w piekarniku przez 120 minut w 200 stopniach).
Fileta z pstrąga dzielimy na kawałki, ziemniaka kroimy najpierw w plastry a później w bardzo cienkie zapałki, ziemniaki pokrojone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Na każdy filet nakładamy ziemniaki smażymy an maśle z obu stron. Usmażonego pstrąga podajemy z sosem szpinakowym.
Prześlij przepis mewa80 | 15-12-12 | Czytano: 6131 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pstrąg pod kartoflem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują