Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Pulpeciki zapiekane z ananasem

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

plastry ananasa z puszki
0,75 kg mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
1/4 szklanki rosołu z kostki
jajko
sól, pieprz
mąka
plastry żółtego sera
kostka rosołowa
plasterki ogórka konserwowego

Pulpeciki zapiekane z ananasem - sposób wykonania:

Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, bułkę namoczona w bulionie. Mieszamy, formujemy kulki średnicy 5 cm, kulki obtaczamy w mące, gotujemy około 20-30 minut w bulionie z kostki rosołowej. Następnie każdą kulkę układamy na plastrze ananasa, dekorujemy ogórkiem, zakrywamy plastrem sera, zapiekamy 10 minut.


Prześlij przepis

Kamiś | 07-01-11 | Czytano: 6429 razy | komentarzy [0]
Pulpeciki zapiekane z ananasem komentarz



Opinie i komentarze na temat Pulpeciki zapiekane z ananasem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Pulpeciki zapiekane z ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje