Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Pulpeciki zapiekane z ananasem
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
plastry ananasa z puszki
0,75 kg mięsa mielonego
2 łyżki bułki tartej
1/4 szklanki rosołu z kostki
jajko
sól, pieprz
mąka
plastry żółtego sera
kostka rosołowa
plasterki ogórka konserwowego
Pulpeciki zapiekane z ananasem - sposób wykonania:
Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, bułkę namoczona w bulionie. Mieszamy, formujemy kulki średnicy 5 cm, kulki obtaczamy w mące, gotujemy około 20-30 minut w bulionie z kostki rosołowej. Następnie każdą kulkę układamy na plastrze ananasa, dekorujemy ogórkiem, zakrywamy plastrem sera, zapiekamy 10 minut.
Prześlij przepis Kamiś | 07-01-11 | Czytano: 6429 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pulpeciki zapiekane z ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują