Pychotka jest bardzo pyszna. Dzięki za przepis!
moja pychotka pozostała sypka-w ogóle się nie skleiła, mimo, że zrobiłam wg przepisu.
moja pychotka również się nie skleiła:((((((
Moja również się nie skleiła.To jakieś nieporozumienie.
Moja też jest sypka, a jeżeli udało się ukroić kawałek to przy gryzieniu i tak się rozpadł. ;(
hm, może więc trzeba dać więcej masła i miodu.. ja nie robiłam ale właśnie się przymierzałam.
trzeba dać więcej miodu
radzę nie dodawać dużo cukru a więcej miodu, dodatkowo można dodać mleka aby to się lepiej rozpuściło wszystko
Ja robilam juz kilka razy, chlopaki sie zajadaja. Zawsze dodaje jeszcze ze dwie lyzki nugatti lub czekolady w plynie, platki zas lekko krusze. Pychotka- w pracy musialam podac przepis.
Moja też się niestety rozpadła. W ogóle się nie kleiła, a robiłam wg przepisu :(
wszystkio jest luzem,nic sie nie skleja
zamiast płatków i orzechów wsypałam prawie całą paczkę musli wyszło idealne ale mało, żeby mniej słodzić dałam słodkie kakao rozpuszczalne
Zrobiłam według przepisu, wyszła idealnie. Jest naprawdę pyszna!!!
Pisałem abyście nie zależnie od tego ile porcji chcecie nie dodawać więcej niż pół szklanki cukru i pół kostki masła bo wychodzi wtedy strasznie nie dobre.
Ja zrobiłem tak:
pół kostki masła
pół szklanki cukru
2,5 łyżki kakao
cukier waniliowy
4-5 łyzek miodu
mleko do rozpuszczenia masy
mieszając aż do rozpuszczenia zagotować masę, dodać dodatki (ja dodałem kandyzowanego ananasa i rodzynki, dobry jest jeszcze banan), wymieszać
do masy dodać mieszankę płatków (ja zrobiłem z czokapików, cornflakesów, można tez użyć cornflakesów orzechowych lub całkowicie zastąpić nimi zwykłe corny, ogólnie na tą masę co przygotowałem wyszło mi ponad pół kilo mieszanki płatków i wszystko posklejało się idealnie, mogłem bez problemu kroić w paski
nie jestem piekarką a zrobiona wg przepisu pychotka jest wspaniała dla podniebienia i polecam ja wszystkim.......
Zrobilam wedlug przepisu i jest ok. tylko za slodki
wystarczy zmniejszyć ilość płatków kukurydzianych , wtedy nie będzie rozpadać
albo złe składniki, albo czegoś zabrakło, albo złe proporcje. Nic nie zaschło, mam w lodówce breję. Nie róbcie jeśli nie chcesie się zdrowo wkurzyć :-(
Własnie się zajadam,faktycznie pychotka! wczoraj zrobiłam, zgodnie z poczytanymi komentarzami dodałam odrobine mleka i łyżkę więcej miodu i ładnie się skleiło!
robilam 2 razy i nieskleilosie
ŻEBY SIĘ PYCHOTKA SKLEIŁA TRZEBA DODAĆ PLATKI KUKURYDZIANE Z MIODEM I ORZECHAMI. WTEDY SA BARDZIEJ KLEJĄCE.
Aby Pychotka się skleiła należy bardzo mocno ją przycinąć tak by składniki mogły się zespolić
Moja tez wyszła sypka, łyzkami sie jadło, słaby przepis.....nie róbcie, albo zmiencie
Mnie pychotka też się nie skleiła, ale nie dodałam miodu. Jednak była dobra została zjedzona szybko.
Moja wyszła doskonale , wszystkim smakowała , delikatna i chrupiąca ":)
robię coś w podobie ktore sie trzyma. Zamiast kakao dodaje roztopioną czekoladę gorzką. Wtedy przy ścinaniu sie czekolada mocno to trzyma. Jesli dla kogos za gorzkie mozna dodac troche smietany, bo z mlecznej bedzie mdły ulepek cukrowy. Swietnie smakuja suszone owoce, np zurawina itp, ktore nie sa bardzo twarde
pychotka jest swietna i banalnie prosta do zrobienia.Nie trzeba przesadzac ze skladnikami suchymi.mi zawsze wychodzi i wszyscy sie zajadaja.A dla tych komu wychodzi sypkie-uwaznie czytajcie przepis.
Naprawdę pyszne serdecznie polecam proste i smaczne
Dałam więcej miodu, trochę zimnego mleka, płątki kukurydziane, ryż preparowany i pocięte daktyle. Słodki, ale pyszne. Ładnie się cięło na batony.
30 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pychotka batoniki z płatkami kukurydzianymi prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują