Strona główna >>
Desery >>
Racuchy Racuchy z kurczaka
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
25 dag mąki
szklanka mleka
2 jajka
2 dag drożdży
30 dag mięsa z upieczonego kurczaka (np. pozostałości z obiadu)
łyżka masła
płaska łyżeczka cukru
sos sojowy, sok z cytryny
tymianek
sól, pieprz
olej
Racuchy z kurczaka - sposób wykonania:
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić. Rozczyn wymieszać z resztą mąki, żółtkami, roztopionym i przestudzonym masłem, oraz szczyptę soli wymieszać ciasto, połączyć z pianą.
Upieczonego kurczaka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym , przyprawić tymiankiem i pieprzem, dodać do ciasta tuz przed smażeniem. Nakładać porcję ciasta na rozgrzany olej, smażyć z obu stron, na rumiano :)
Prześlij przepis asieńka | 21-05-10 | Czytano: 25664 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Racuchy z kurczaka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują